For en måned siden var det snøen som preget hagen min, men det har nærmest eksplodert av grønt liv i bedet. Nå går det fort!
Det er alltid en milepæl for meg når jeg kan smake på det første strået som gressløken byr på hvert år. Smaken gir meg håp om at våren og sommeren er på vei. Nå har det gått fra ingenting til smaksprøve til full gressløk-glede på tre uker.
Nå gjelder det å henge med i svingene. Jeg har hatt fullt opp å gjøre med å klippe ned gamle stauderester, slik at det gamle ikke står i veien for de nye spirene som titter fram i rekordtempo. Løvetannen er i blomst, så da må det lukes også. Den første Iberiaskogsneglen er oppdaget, foreløpig bare en liten en, men det er jo også et «vårtegn».
Med den farten alt har nå, så kommer snøklokker og tulipaner og valmuer i blomst på likt. Det ser litt snodig ut, faktisk.
Men det gir arbeidslyst og masse ideer å kjenne at solen varmer og at gradestokken viser 16 grader i skyggen til langt på kveld.
Nå står også ideene i kø i hodet mitt. Så da gjelder det bare å ta vare på våren,
arbeidslysten og få gjort alt som har stått i stampe i noen måneder.
Nyt våren!
Les og se: