Hageeksplosjon!

I dag klippet jeg gressløk til eggerøren for første gang i år.

Spirer i bed

Se! Nytt liv!

Foto: Mette Stensholt Schau / NRK

For en måned siden var det snøen som preget hagen min, men det har nærmest eksplodert av grønt liv i bedet. Nå går det fort!

Det er alltid en milepæl for meg når jeg kan smake på det første strået som gressløken byr på hvert år. Smaken gir meg håp om at våren og sommeren er på vei. Nå har det gått fra ingenting til smaksprøve til full gressløk-glede på tre uker.

Nå gjelder det å henge med i svingene. Jeg har hatt fullt opp å gjøre med å klippe ned gamle stauderester, slik at det gamle ikke står i veien for de nye spirene som titter fram i rekordtempo. Løvetannen er i blomst, så da må det lukes også. Den første Iberiaskogsneglen er oppdaget, foreløpig bare en liten en, men det er jo også et «vårtegn».

Nå er det full vår hos meg. Det er nesten så jeg mister pusten av all denne våren på en gang.

Mette Stensholt Schau
Påskeliljer i snø

Bildet av mine nedsnødde påskeliljer er tatt 27. mars.

Foto: Mette Stensholt Schau / NRK

Med den farten alt har nå, så kommer snøklokker og tulipaner og valmuer i blomst på likt. Det ser litt snodig ut, faktisk.

Men det gir arbeidslyst og masse ideer å kjenne at solen varmer og at gradestokken viser 16 grader i skyggen til langt på kveld.

Nå står også ideene i kø i hodet mitt. Så da gjelder det bare å ta vare på våren,

Gressløk

Gressløken, som er 10 cm høy, er tatt bilde av 29. april!

Foto: Mette Stensholt Schau / NRK

arbeidslysten og få gjort alt som har stått i stampe i noen måneder.

Nyt våren!

Les og se: Våronn i hagen

TV og radio

Tonnevis av søtsaker går rett i søpla fordi det er billigere å kaste enn å gi bort. Knut Arild Hareide og kona Lisa Maria bestemmer seg for å gjøre noe med dette.
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)