NRK Meny
Normal

Hageeksplosjon!

I dag klippet jeg gressløk til eggerøren for første gang i år.

Spirer i bed

Se! Nytt liv!

Foto: Mette Stensholt Schau / NRK

For en måned siden var det snøen som preget hagen min, men det har nærmest eksplodert av grønt liv i bedet. Nå går det fort!

Det er alltid en milepæl for meg når jeg kan smake på det første strået som gressløken byr på hvert år. Smaken gir meg håp om at våren og sommeren er på vei. Nå har det gått fra ingenting til smaksprøve til full gressløk-glede på tre uker.

Nå gjelder det å henge med i svingene. Jeg har hatt fullt opp å gjøre med å klippe ned gamle stauderester, slik at det gamle ikke står i veien for de nye spirene som titter fram i rekordtempo. Løvetannen er i blomst, så da må det lukes også. Den første Iberiaskogsneglen er oppdaget, foreløpig bare en liten en, men det er jo også et «vårtegn».

Nå er det full vår hos meg. Det er nesten så jeg mister pusten av all denne våren på en gang.

Mette Stensholt Schau
Påskeliljer i snø

Bildet av mine nedsnødde påskeliljer er tatt 27. mars.

Foto: Mette Stensholt Schau / NRK

Med den farten alt har nå, så kommer snøklokker og tulipaner og valmuer i blomst på likt. Det ser litt snodig ut, faktisk.

Men det gir arbeidslyst og masse ideer å kjenne at solen varmer og at gradestokken viser 16 grader i skyggen til langt på kveld.

Nå står også ideene i kø i hodet mitt. Så da gjelder det bare å ta vare på våren,

Gressløk

Gressløken, som er 10 cm høy, er tatt bilde av 29. april!

Foto: Mette Stensholt Schau / NRK

arbeidslysten og få gjort alt som har stått i stampe i noen måneder.

Nyt våren!

Les og se: Våronn i hagen

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.