NRK Meny
Normal

Forelsket i kollega

Hun er gift og fortvilet. Hva skal hun gjøre?

Kontor
Foto: Unspecified

Spørsmål

Hei. Jeg har kommet opp i en situasjon som er veldig vanskelig for meg. Jeg er 35 år, gift med en ok mann, men jeg kjeder meg ofte sammen med han. Vi har en sønn på 8 år.

Nå har jeg forelsket meg i en kollega som er 10 år yngre enn meg. Jeg er sjefen hans. Han er flott og morsom, og vi flørter litt.

Det hele har vært ganske uskyldig, men nå har følelsene for han blitt veldig sterke. Jeg får kraftig hjertebank og blir svett på ryggen bare jeg ser ham.

Jeg klarer ikke å konsentrere meg om jobben, og det er ganske fortvilende. Jeg er redd for at jeg skal bli «helt gær’n» og innlede et forhold til han. Har du noen gode råd? Hilsen fortvilet.

Svar fra Margrete

Hei. Hvis du har tenkt å fortsette sammen med mannen du er gift med, bør du la dette forbli et svermeri. Man er ikke nødt til alltid å leve ut følelsene sine.

LES OGSÅ Forelsket i svoger

De fleste av oss som er i parfohold over tid kan ikke unngå at vi en eller annen gang møter noen som vi forelsker oss i, eller blir betatt av.

Champagne

Gjør noe hyggelig sammen med mannen din.

Foto: ScanStockPhoto

Du møter han på jobben hver dag, og du velger selv om du vil innlede et seksuelt forhold eller ikke. Før du gjør det, så tenk over om det er verdt det - på sikt. Kanskje er det dette som får deg til å forlate en mann du ikke trives med, og som du likevel har tenkt å gå fra?

Om det ikke er det, kan du kanskje snu litt på det og intensivere forholdet til mannen du har valgt å gifte deg med.

Snakk med mannen din om at du kjeder deg sammen med ham, og foreslå ting du ønsker og gjøre sammen med ham.

Begge må være villige til å bruke energi, tid og krefter på dette. Det vil jo være både i din manns og i din interesse å få forholdet på skinner igjen. Det er begges ansvar.

I alle parforhold er det perioder som er kjedelige og vanskelige. Da må begge gjøre sitt til for at dere kan få det bedre sammen.

LES OGSÅ Elsker en annen

Ta gjerne kontakt med familieterapaut, spesialist i sexologisk rådgivning eller finn et Prep-kurs (samlivskurs) for par som dere kan delta på.

Jeg håper du blir lykkelig med de valgene du tar framover. Prosessen vil bli vanskelig uansett, men på sikt vil du sikkert ha det bedre.

Hilsen
Margrete Wiede Aasland
Spesialist i sexologisk rådgivning

LES OGSÅ Drømmer om en annen kvinne

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.