NRK Meny
Normal

- Hest er best, også i fjellet

- Jeg er glad i fjellet. Jeg er glad i å være ute og jeg er veldig glad i dyr. Derfor satt jeg og smilte for meg sjøl nesten tre dager til ende - på fjellridning i Tydal.

Kari Toft

- Jeg vet nesten ikke om en bedre måte å oppleve naturen på enn fra en hesterygg.

Foto: NRK

Rir du? Send oss dine bilder fra hesteryggen!

 

Ridefølge

Tydal byr på variert terreng. Her nærmer hestefølget seg Riasten.

Foto: NRK

Det er bare så flott å sitte på en hesterygg og oppleve naturen sammen med et levende dyr som bringer deg inn i frodig fjøllbjørkeskog med lysende kantareller, ned bratte skrenter og over irr-grønne elvefar og oppover, oppover bratte stier som gjør at du må holde deg fast i manen før du når opp til det vide, åpne fjell-landskapet.

Der så vi innover mot Sylane med snø på toppene og kom brått på reinsdyr som et øyeblikk stivner og stusser på hva dette er for noe, før de skjønner at det sitter folk på dyrene og nærmest svever avsted over mosen. Vekk fra ridefølget på 12.

I tre dager red jeg rundt i et lystig følge med Ole Dyrhaug som trygg leder for karavanen. Føler du deg noen lunde trygg blant hester og har lyst til å oppleve en litt annerledes fottur, så gjør som meg. Bestill en fjelltur med hest. Hest er best, også i fjellet.

Ridefølge

Høsten i Tydal er fin både til fots og på hesteryggen.

Foto: NRK
Ingun og Kari Toft

Fjellridning i Tydal er en sosial naturopplevelse. Her er søstrene Ingun og Kari Toft klare for nye timer på hesteryggen etter kaffepause på setervangen.

Foto: NRK

 

TV og radio

Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)
Før spiste vi høne til middag, nå kastes de og brukes i betong. Gjennom å redde et hønsehus med 7500 høner fra søpla, vil programleder Marit Evertsen Grimstad sette fokus på det skjulte matsvinnet og prøve å gjøre noe med det. Er det mulig å få høna tilbake på middagsbordet? (1:4)
Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.