NRK Meny
Normal

Trygdepause ga Skavlan-jobb

Thomas Seltzer i «Trygdekontoret» har fått seg deltidsjobb og blir en del av Fredrik Skavlans norsk-svenske redaksjon.

Ari Behn, Thomas Seltzer

Ari Behn blir ikke med Thomas Seltzer til Monkberry, men kommer med sitt eget program på NRK til neste år.

Foto: Ole Kaaland / NRK

Thomas Seltzer utnytter TV-pausen til Trygdekontoret godt, og skal i tillegg til å lede radioutgaven av Trygdekontoret på P3, nå også være involvert i «Skavlan».

– Fredrik og hans riddere startet for seg selv i firmaet Monkberry tidligere i år. Jeg skal prøve å rydde opp litt i privat sektor og tar med meg noe av den offentlige ballasten fra NRK til Skavlan og firmaet hans, sier Seltzer til NRK.no som forklaring på jobbtilbudet.

Fra Trygdis til Skavlis

Fredrik Skavlan

Fredrik Skavlan får med seg Turboneger-bassisten Thomas Seltzer i hans nye selskap.

Foto: NRK/SVT

Han mener at det var en naturlig overgang som gjorde at han havnet i den svensk-norske samproduksjonen. Fredrik Skavlan er en uttalt tilhenger av Trygdekontoret, så Seltzer ble smigret, men ikke veldig overrasket over jobbtilbudet.

– Nesten alle fra «Trygdekontoret» har hatt en rolle i «Skavlan» og vi har blant annet delt mange av de samme researcherne. Dessuten har vi hatt kontor i nærheten av hverandre på NRK, så vi har hatt et tett samarbeid hele veien, forklarer han.

– Fredrik har vært en stor fan av «Trygdekontoret» og ringte meg ofte opp etter sendingene for å gi tilbakemeldinger. Programmene våre er jo beslektede og det er klart det er smigrende når Fredrik og hans kumpaner vil ha meg med videre.

Ingen røffere «Skavlan»

Ari Behn valgte i fjor å gjeste «Trygdekontoret» i stedet for «Skavlan» og ble takket med å få betegnelsen ”nevemagnet” av Seltzer. Men Seltzer har ikke blitt hentet inn for å gjøre Skavlan tøffere i kantene.

– Jeg kommer ikke til å få en rolle der jeg skal røffe til Skavlan. Hadde det vært planen, ville de heller ansatt en 24-åring fra Natt & Dag. Men jeg får mulighet til å jobbe med Norges beste researchere og rykker jo på sett og vis opp i A-laget innen TV-mediet. Derfor er jeg også ydmyk i forhold til jobben, forklarer Seltzer som legger til at han har stor respekt for Fredrik Skavlans måte å jobbe på.

– Han har på ingen måte gjort det enkelt for seg selv. Man skulle kanskje tro at en mann i Fredrik Skavlans posisjon ville omgi seg med ja-mennesker, men han har gjort det motsatte. Han får mye motstand av sine egne og jeg har veldig respekt for den måten å jobbe på. Dessuten passer det jo meg bra.

Svikter aldri NRK…

Til tross for for relativt kort fartstid, har Seltzer alt rukket å bli svært knyttet til sin arbeidsgiver NRK. Han bedyrer at han til forskjell fra kollegaer som Fredrik Skavlan og Tufte og Eia, aldri vil ut i næringslivet og starte sitt eget foretak.

– Jeg kommer aldri til å svikte NRK, slår Seltzer knallhardt fast før han legger til; – så sant forholdene ikke blir lagt godt til rette for det da.