Hopp til innhold

Robbie Williams, Robert Plant og Taylor Swift til Skavlan

Stjernene står i kø for å opptre hos Skandinavias talkshowkonge, Fredrik Skavlan, når han er tilbake neste uke.

RObert Plant, Taylor Swift og Robbie Williams kommer til Fredrik Skavlan i høst.

Det blir stjerner på scenen også i høstens Skavlan. Her ser du noen av dem.

Foto: NRK/Scanpix

Neste fredag er det klart for å komplementere gullrekka på NRK når Skavlan er tilbake med det første av høstens 12 programmer. Og allerede nå letter redaksjonen på sløret og røper noen av artistene som skal gjeste høstens sendinger.

Det førte til store overskrifter i England da Robbie Williams ble gjenforent med Take That nylig, og i høst kommer de også til Skavlan.

– Vi likte å ha ham på besøk. Og siden har det blitt en god sirkel som har ført til flere gode tv-øyeblikk, sier redaksjonsleder Leif Åge Reme i Skavlan-redaksjonen om Williams tredje besøk i programmet.

Se video fra da Robbie gjestet Skavlan sist:

Robbie Williams hos Fredrik Skavlan for andre gang
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Legenden Robert Plant fra Led Zeppelin kommer også. Han fikk denne uken gode kritikker med plata Band of Joy

I tillegg kommer country-artisten som er mest berømt for å ha blitt trakkasert av Kanye West på fjorårets MTV-prisutdeling – Taylor Swift.

Hun var lenge ukjent i Norge, men har erobret USA med sin polerte, fengende countrypop.

Kanye West og Taylor Swift

Da Kanye West la ut om at Beyonce heller burde fått prisen framfor Taylor Swift, skapte det rabalder.

Foto: Jason DeCrow / Ap

Norgesvennen Håkan Hellstrøm er også ventet å dra en sang fra sitt nye album når han står på scenen i høst.

En rekke andre artister venter også i kulissene, men disse ønsker ikke redaksjonen å røpe ennå.

– Beste Jay Z-intervju

Jay Z hos Skavlan.

Jay Z gjestet Skavlan i fjor, og manageren mente visstnok at dette var et av de beste intervjuene han hadde sett.

Foto: Suslin, Maja / Scanpix

– Det er en fantastisk liste vi har i høst, og det gleder oss naturligvis at artistene velger å komme til showet. Og de kommer ikke bare for å opptre, dette er jo de beste talkshow-gjestene man kan tenke seg, sier Fredrik Skavlan.

Han blir supplert av redaksjonsleder Reme, som har en teori om hvorfor Skavlan trekker de store navnene.

– Det ikke så mange talkshow i Europa som har veldig mye mer enn 2,5-3 millioner seere, og det gjør oss til et attraktivt vindu, sier Reme om hvorfor de tiltrekker seg de store artistnavnene.

Reme mener også at gode tilbakemeldinger fra artister som Jay Z er med på å skaffe dem et godt navn i bransjen.

– Jeg stod på bakrommet sammen med manageren til Jay-Z da Fredrik intervjuet superstjernen og manageren mente det var et av de beste intervjuene han noen gang hadde sett med Jay-Z.

Taylor Swift glapp i fjor

Reme legger ikke skjul på at store navn skaffer flere store navn.

– Heldigvis er det nå ganske mange som vet om oss, men det forhindrer oss ikke i å sende skrytelister over tidligere gjester. Det er ofte nødvendig for å skape den tilliten som kreves for at en stor stjerne skal sette seg på et fly til Skandinavia.

Han forklarer at noen ganger glipper de store fiskene, slik som for eksempel da Taylor Swift sto på lista i fjor, men måtte avlyse i siste liten. Derfor er han fornøyd med at hun kommer i høst.

Velger artistene dere eller omvendt?

– Det er en prosess der det ikke er så lett å si hva som er hva. Noen ganger er det vi som spør. Andre ganger er det vi som blir spurt. Men mest er dette en god gjeng med telefoner og mailer frem og tilbake før noe endelig lander.

Hva med andre stjerner i andre bransjer, som for eksempel film og TV?

– Det jobber vi med kontinuerlig. Forrige sesong var både Vince Vaughn og John Cleese gjester. Forhåpentligvis blir det flere av dem også etterhvert.

Vurderer dere kjønn på gjester, jamfør kritikken som kom i kjølvannet av forrige sesong?

– Selvsagt. Vi forsøker å ha en så jevn fordeling som mulig, men det er ikke alltid like lett i praksis.

I tillegg til artister kommer det selvsagt en rekke andre aktuelle gjester, og Reme sier redaksjonen ønsker å ha gjestelisten klar så tidlig som mulig, men samtidig ha muligheten til å gjøre om planene dersom noe helt spesielt skjer.

Gjestelisten for den første sendingen får du vite aller først her på NRK.no i neste uke, og Skavlan ser du på NRK kl. 21:25 og SVT1 kl 21:00 på fredager fra 24. september.

Kulturstrøm

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)

  • Ny undersøkelse: Færre leser for barna sine

    Stadig færre foreldre leser høyt for barna sine. Andelen boklesere i befolkningen synker sakte, viser Leserundersøkelsen 2024, som blir sluppet i dag, skriver Den norske forleggerforeningen i en pressemelding.

    – Foreldres lesing er avgjørende for barns ordforråd og leseglede. Nå faller også disse tallene, dette er dramatisk, sier Trine Skei Grande, administrerende direktør i Forleggerforeningen.

    Én av fire foreldre leser aldri høyt for barna sine. I 2017 svarte 93 prosent av foreldre med barn under 10 år at de leste høyt for barna sine. I 2023 var tallet 75 prosent. Samtidig viser undersøkelsen at de som leser for barna sine, gjør det oftere enn før.

    Leseundersøkelsen har blitt gjennomført av Forleggerforeningen og Bokhandlerforeningen siden 1977.

    – Leserundersøkelsen bekrefter at vi trenger et krafttak for lesing, sier Trine Skei Grande i Forleggerforeningen og Anne Schiøtz i Bokhandlerforeningen.