Hopp til innhold

Dette er høstens TV-høydepunkter

Bård og Harald med nytt talkshow, Linn Skåber med ny sesong av «Hjerte til hjerte» og barnefødsler der ingen kunne tro at noen kunne føde. Litt av hvert å glede seg til på TV i høst, med andre ord.

Christine Koht på jobben

Her ser du noen av høydepunktene du kan se på NRK-kanalene i høst.

Det var fullt hus da NRK onsdag formiddag presenterte kanalens storsatsinger, og avslørte hvem som skal gi oss høstens TV-høydepunkter.

Christine Koht har nok en gang invadert livene til «vanlige mennesker», denne gang på arbeidsplassen. I programmet «Koht på jobben», som starter allerede 2. september, forsøker hun å finne ut hva vi egentlig driver med på jobb.

Les også: Ville dra ut fortennene til Malin (13) med kniv

Populære talkshow-verter

– Det er et kjempebra program, men akkurat nå irriterer jeg meg over at det er mye lenger kø av pressefolk for å snakke med Bård og Harald enn med meg. Det er bare helt typisk, sier Koht til NRK.no.

For det er ikke til å legge skjul på at duoen Tufte Johansen/Eia nok en gang stjeler mye av rampelyset. Etter å ha jobbet hver for seg i året som har gått, er de nå gjenforent og klare med talkshowet «Storbynatt». Programmet har premiere i november, og skal sendes to ganger i uken.

Sjøsprøyt, Jarle Andøy og Samuel

Jarle Andhøy tar med seg en gjeng ungdommer på ekspedisjon i dokumentarserien Sjøsprøyt». Her sammen med Samuel.

Foto: Anders Sæther

Unge havseilere

I dokumentarserien «Sjøsprøyt» følger vi en gruppe folkehøgskoleelever i alderen 16-22 år, som i løpet av ett år skal bli gode nok seilere til å legge ut alene på storhavet. Som mentor har de skipper Jarle Andhøy, kjent fra «Berserk».

– Jeg la lista etter hva de tålte, så innimellom var det svært belastende for gjengen. Men på båt bestemmer kapteinen noe av slitet, mens naturen styrer resten, så det var ikke alltid opp til meg hvor slitsomt de følte at det var, forteller Andhøy til NRK.no.

Seilereventyret kan TV-seerne følge på NRK3 fra oktober. De som er glade i virkelighets-TV, kan også glede seg til en ny sesong av serien «Jordmødrene», som starter noen uker senere. Denne gangen er det distriktsjordmødrene som følges i storm og stille.

Les også: Disse inviterer til trekant

På kjærestejakt

En annen person som gir av seg selv denne høsten, er komiker Sigrid Bonde Tusvik. I programmet «Sigrid søker kjæreste» gir hun seg selv seks uker på å finne ekte kjærlighet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Sigrid Bonde Tusvik søker kjæreste

Sigrid Bonde Tusvik har seks uker på seg til å finne ekte kjærlighet. Klarer hun det?

Foto: Famefotografene

– Jeg har lært mye om dating i løpet av denne serien, og kan bekrefte myten om at byen ikke funker som sjekkested, avslører storsjekkeren overfor NRK.no.

Les også: Vil du date Sigrid?

Hun kan ikke avsløre hvordan kjærestejakten har gått, men deler villig vekk gode tips til andre single og søkende:

– Mine beste anbefalinger er fjelltur med overnatting på turisthytter, eller rett og slett å sette inn flørtingen på en benk, forteller Bonde Tusvik.

Linn Skåber, hjerte til hjerte

Linn Skåber er aktuell med andre sesong av humorserien «Hjerte til hjerte – Spelet».

Foto: Anne Liv Ekroll/NRK

Gode, gamle gullrekka

«Never change a winning team» er fortsatt mantraet som gjelder for gullrekka. «Beat for beat» og «Skavlan» fortsetter som før, mens Knut Nærum og Jon Almaas hver fredag må spille ball med totalt åtte forskjellige vikarer for Linn Skåber i «Nytt på nytt».

Les også: Linn Skåber tar pause fra «Nytt på nytt»

Men Linn Skåber blir likevel å se på skjermen i høst, når det 2. september endelig er klart for en ny sesong av humorserien «Hjerte til hjerte».

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober