Hopp til innhold

Sparker i gang digital fotballiga

Fifa, Sony og Ea går sammen og setter i gang en ny sesong av den digitale fotballigaen FIWC.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Esport er stadig på frammarsj, og i år er det sjette gang Sony og Ea kjører i gang med en egen liga for Fifa-spillere på Playstation 3. I en pressemelding skriver Sony at spillere kan konkurrere om en plass i en av hovedfinalene som finner sted ti steder over hele verden. I år er det Australia, Brasil, Danmark, Frankrike, Italia, Japan, Polen, Russland, Sør Afrika og England som skal være vertsskap.

Anmeldelse: Fifa 10

LES: - Fremtidens sportsspill går online

Sesongen startet samtidig som lanseringen av spillet den 2. oktober og varer frem til 18. desember, før en ny sesong starter i oppspillet til hovedfinalen i Barcelona 1. mai 2010.

En halv million spillere

- Mer enn 500 000 spillere prøvde seg i fjorårets interaktive verdensliga, noe som gjør oss til den Fifa-konkurransen med flest deltagere, fremhever Chuck Blazer. -FIWC blir stadig mer populær og det er en flott ting. Alle kan delta, spille mot hvem de vil og spille når de vil.

Intervju: Gary Paterson - Fifa 10

NRK arrangerte i 2008 et eget Norgesmesterskap i Fifa, og fikk med seg Arne Scheie som kommentator. Da måtte han innrømme at han var litt nervøs, siden datafotball var noe han aldri hadde prøvd før.

LES: Toma er Norges beste!

- Greier du å kjenne igjen spillerne?

- Da jeg så på det, så kjente jeg igjen spillerne på kjente lag. Og så får man jo noen hjelpemidler på skjermen under spillet, så det kan jo gå. Samtidig skal det sies at de engelske kommentatorene var mer opptatt av å kommentere hva ”Chelsea” og ”Man U” gjorde, enn å bruke navnene til spillerne.

- Synes du at Fifa 08 og lignende spill kan kalles sport?

- Det kan jeg nesten ikke svare på. Og det er jo vanskelig å spå om framtida, men spillet ser veldig proft ut – så slike konkurranser kan bli utrolig stort om kort tid!

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters