Hopp til innhold

Disse blir 17. mai-programledere

Haddy Njie leder hovedsendingen på NRK1, mens youtuberen Dennis Vareide blir utegående reporter. På radio leder Pål Plassen og Hege Holm deg gjennom nasjonaldagen.

Gratulerer med dagen 2018

NRKs 17. mai-programledere 2018, Fra venstre: Hege Holm og Pål Plassen kommenterer for radio. Haddy Njie, Dennis Vareide og Noman Mubashir har TV-sendingen.

Foto: Ole Kaland / Ole Kaland, NRK

Det blir som vanlig sending fra hele landet 17. mai, både på radio og TV.

Programleder for sendingen på NRK1 blir Haddy Njie. Hun ledet 17. mai-sendingen i jubileumsåret 2014, og har ellers ledet store sendinger som Idrettsgallaen, Kvelden før kvelden og TV-aksjonen. I vinter spilte hun rollen som Fantine i oppsetningen av musikalen Les Misérables i Oslo.

Njie sier hun ser frem til jobben, som hun selv omtaler som «den nasjonale 17. mai-sentralen». Selv har hun ingen tradisjon for å være på Slottsplassen 17. mai, midt i folkemengden.

– Det kan godt hende jeg undervurderer det koket man må stå i her, men samtidig tenker jeg det ikke vil være vanskelig å holde energien oppe her.

Haddy Njie blir programleder for 17. mai-sendingen på NRK1

Njie er samboer med arbeiderpartipolitiker Trond Giske, som i januar trakk seg som nestleder i partiet etter flere varsler om upassende oppførsel. Njie har sagt til VG at hun støtter Giske fullt og helt.

Fra gutterommet til Karl Johan

Utegående reporter Dennis Vareide er nok best kjent blant de yngste, som en del av YouTube-duoen Prebz og Dennis.

Tidligere i år la de to kameratene ned YouTube-kanalen sin for å satse på nye ting.

På Karl Johan skal Vareide formidle stemningen i og rundt barnetoget.

– Jeg har aldri vært her på Slottsplassen på 17. mai, så jeg er litt redd fordi det blir så mye folk og kaos. Likevel tror jeg det skal gå bra, sier Vareide.

Vareide lover stemningsrapporter fra barnetoget, i tillegg til tradisjonelle 17. mai-leker på en ny måte.

– Det blir intervjuer fra toget, og så har vi tatt noen av de tradisjonelle lekene og modernisert dem litt, og kanskje gjort dem litt mer avanserte.

Dennis Vareide blir utegående reporter på 17. mai

Oppgaven med å kommentere barnetoget i Oslo får Noman Mubashir. Mubashir har lang erfaring som NRK-reporter, blant annet fra NRK Migrapolis og som deltager i TV-serien «Hva har du i bagasjen?»

Holm og Plassen på radio

Programledere for radiosendingen på P1 og P1+ blir Pål Plassen og Hege Holm.

Pål Plassen har tidligere kommentert 17.-maitoget en rekke ganger. Han er også kjent som programleder fra NRKs sommerbåt, Reiseradioen og er til daglig programleder for Norgesglasset.

Hege Holm er nå programleder i «Holm» i P1+. Hun er også en kjent stemme fra Dagsnytt 18 og Ukeslutt.

Kulturstrøm

  • Buing under Israels øving til ESC-semifinale

    Da Israel øvde i Malmö onsdag kveld ble det buet fra salen. Ifølge opptak NRK har hørt og Aftonbladet. Den svenske avisen skriver også at sikkerhetsvakter stod langs trappen opp til scenen da den israelske artisten Eden Golan stod på scenen under generalprøven. Når den andre semifinalen går av stabelen torsdag sensurerer EBU lyden ut på lufta.

  • Får støtte frå pappa

    Den svenske artisten Eric Saade markerte støtte for Palestina under eit Eurovision-arrangement tysdag.

    No får han støtte frå pappa Walid Saade, melder Expressen.

    – Vi viser at vi finst og at det som pågår ikkje får skje, seier han til avisa.

    Besteforeldra til Eric Saade flykta frå Palestina til Libanon i 1948.

    Sweden Eurovision Song Contest Semi-Final
    Foto: Martin Meissner / AP
  • Regjeringen gir en million kroner til Rørosmartnan

    – Rørosregionen er en viktig region for Norge. En investering i kvalitet for investering for Rørosmartnan gir et godt bidrag. Sammen med det lokale næringslivet vil regjeringen bidra til at kulturhistorien og tradisjonene blir sikret på Røros og bevilge 1.000.000 kroner til Rørosmartnan, sier Jonas Gahr Støre.

    Støre var i vinter på besøk på Røros og åpnet arrangementet som første statsminister. Bidraget kommer I forbindelse med revidert nasjonalbudsjett, som legges fram 14. mai.

    – Dette er en merkedag for oss på Røros, og et viktig signal om at Rørosregionen er viktig også for hele Norge, sier ordfører Isak Veierud Busch (A).

    Støre på Rørosmartnan
    Foto: Statsministerens kontor