NRK Meny
Normal

Disse blir 17. mai-programledere

Haddy Njie leder hovedsendingen på NRK1, mens youtuberen Dennis Vareide blir utegående reporter. På radio leder Pål Plassen og Hege Holm deg gjennom nasjonaldagen.

Gratulerer med dagen 2018

NRKs 17. mai-programledere 2018, Fra venstre: Hege Holm og Pål Plassen kommenterer for radio. Haddy Njie, Dennis Vareide og Noman Mubashir har TV-sendingen.

Foto: Ole Kaland / Ole Kaland, NRK

Det blir som vanlig sending fra hele landet 17. mai, både på radio og TV.

Programleder for sendingen på NRK1 blir Haddy Njie. Hun ledet 17. mai-sendingen i jubileumsåret 2014, og har ellers ledet store sendinger som Idrettsgallaen, Kvelden før kvelden og TV-aksjonen. I vinter spilte hun rollen som Fantine i oppsetningen av musikalen Les Misérables i Oslo.

Njie sier hun ser frem til jobben, som hun selv omtaler som «den nasjonale 17. mai-sentralen». Selv har hun ingen tradisjon for å være på Slottsplassen 17. mai, midt i folkemengden.

– Det kan godt hende jeg undervurderer det koket man må stå i her, men samtidig tenker jeg det ikke vil være vanskelig å holde energien oppe her.

Haddy Njie blir programleder for 17. mai-sendingen på NRK1

Njie er samboer med arbeiderpartipolitiker Trond Giske, som i januar trakk seg som nestleder i partiet etter flere varsler om upassende oppførsel. Njie har sagt til VG at hun støtter Giske fullt og helt.

Fra gutterommet til Karl Johan

Utegående reporter Dennis Vareide er nok best kjent blant de yngste, som en del av YouTube-duoen Prebz og Dennis.

Tidligere i år la de to kameratene ned YouTube-kanalen sin for å satse på nye ting.

På Karl Johan skal Vareide formidle stemningen i og rundt barnetoget.

– Jeg har aldri vært her på Slottsplassen på 17. mai, så jeg er litt redd fordi det blir så mye folk og kaos. Likevel tror jeg det skal gå bra, sier Vareide.

Vareide lover stemningsrapporter fra barnetoget, i tillegg til tradisjonelle 17. mai-leker på en ny måte.

– Det blir intervjuer fra toget, og så har vi tatt noen av de tradisjonelle lekene og modernisert dem litt, og kanskje gjort dem litt mer avanserte.

Dennis Vareide blir utegående reporter på 17. mai

Oppgaven med å kommentere barnetoget i Oslo får Noman Mubashir. Mubashir har lang erfaring som NRK-reporter, blant annet fra NRK Migrapolis og som deltager i TV-serien «Hva har du i bagasjen?»

Holm og Plassen på radio

Programledere for radiosendingen på P1 og P1+ blir Pål Plassen og Hege Holm.

Pål Plassen har tidligere kommentert 17.-maitoget en rekke ganger. Han er også kjent som programleder fra NRKs sommerbåt, Reiseradioen og er til daglig programleder for Norgesglasset.

Hege Holm er nå programleder i «Holm» i P1+. Hun er også en kjent stemme fra Dagsnytt 18 og Ukeslutt.

Kulturstrøm

 • Rom for store forbedringer

  Actionkomedien «The Spy Who Dumped Me» handler om to venninner fra Los Angeles som kastes ut i agent-action i Europa når det viser seg at den enes ekskjæreste er spion. Likegyldig historie med skuffende svakt klimaks, mener Filmpolitiet.

  The Spy Who Dumped Me
  Foto: Nordisk Film Distribusjon
 • Går fra P3 til Nyheter

  Redaksjonssjef for TV og utvikling i P3, Håkon Moslet forlater kanalen til fordel for Nyhetsdivisjonen i NRK. – Det har vært utrolig gøy og givende, men nå er oppdraget fullført for min del, sier han.

 • Legendarisk TV-konsert på kino

  På dagen, 41 år etter at musikk-ikonet Elvis Presley døde, settes hans legendariske TV-konsert fra 1968 opp på kinoer verden rundt. Filmen som etter hvert fikk navnet «The '68 comeback spesial», vises på flere norske kinoer i dag.The Guardian gir musikkfilmen fire av fem stjerner.

  USA Elvis Presley Elvis Presley
  Foto: Ap