Disse blir 17. mai-programledere

Haddy Njie leder hovedsendingen på NRK1, mens youtuberen Dennis Vareide blir utegående reporter. På radio leder Pål Plassen og Hege Holm deg gjennom nasjonaldagen.

Gratulerer med dagen 2018

NRKs 17. mai-programledere 2018, Fra venstre: Hege Holm og Pål Plassen kommenterer for radio. Haddy Njie, Dennis Vareide og Noman Mubashir har TV-sendingen.

Foto: Ole Kaland / Ole Kaland, NRK

Det blir som vanlig sending fra hele landet 17. mai, både på radio og TV.

Programleder for sendingen på NRK1 blir Haddy Njie. Hun ledet 17. mai-sendingen i jubileumsåret 2014, og har ellers ledet store sendinger som Idrettsgallaen, Kvelden før kvelden og TV-aksjonen. I vinter spilte hun rollen som Fantine i oppsetningen av musikalen Les Misérables i Oslo.

Njie sier hun ser frem til jobben, som hun selv omtaler som «den nasjonale 17. mai-sentralen». Selv har hun ingen tradisjon for å være på Slottsplassen 17. mai, midt i folkemengden.

– Det kan godt hende jeg undervurderer det koket man må stå i her, men samtidig tenker jeg det ikke vil være vanskelig å holde energien oppe her.

Haddy Njie blir programleder for 17. mai-sendingen på NRK1

Njie er samboer med arbeiderpartipolitiker Trond Giske, som i januar trakk seg som nestleder i partiet etter flere varsler om upassende oppførsel. Njie har sagt til VG at hun støtter Giske fullt og helt.

Fra gutterommet til Karl Johan

Utegående reporter Dennis Vareide er nok best kjent blant de yngste, som en del av YouTube-duoen Prebz og Dennis.

Tidligere i år la de to kameratene ned YouTube-kanalen sin for å satse på nye ting.

På Karl Johan skal Vareide formidle stemningen i og rundt barnetoget.

– Jeg har aldri vært her på Slottsplassen på 17. mai, så jeg er litt redd fordi det blir så mye folk og kaos. Likevel tror jeg det skal gå bra, sier Vareide.

Vareide lover stemningsrapporter fra barnetoget, i tillegg til tradisjonelle 17. mai-leker på en ny måte.

– Det blir intervjuer fra toget, og så har vi tatt noen av de tradisjonelle lekene og modernisert dem litt, og kanskje gjort dem litt mer avanserte.

Dennis Vareide blir utegående reporter på 17. mai

Oppgaven med å kommentere barnetoget i Oslo får Noman Mubashir. Mubashir har lang erfaring som NRK-reporter, blant annet fra NRK Migrapolis og som deltager i TV-serien «Hva har du i bagasjen?»

Holm og Plassen på radio

Programledere for radiosendingen på P1 og P1+ blir Pål Plassen og Hege Holm.

Pål Plassen har tidligere kommentert 17.-maitoget en rekke ganger. Han er også kjent som programleder fra NRKs sommerbåt, Reiseradioen og er til daglig programleder for Norgesglasset.

Hege Holm er nå programleder i «Holm» i P1+. Hun er også en kjent stemme fra Dagsnytt 18 og Ukeslutt.

Kulturstrøm

  • Musikere støtter skolestreik

    Når skolebarn i dag streiker for klima over hele landet, får de støtte av unge artister. På Eidsvoll plass i Oslo spiller Urørt-artister som Johan Køber, Jon Olav og punkbandet Hudkreft for demonstrerende barn og unge i østlandsområdet. De sier til NRK P3 at engasjementet er viktig.

    Artisten Jon Olav
    Foto: Tom Øverlie/NRK P3
  • Får Vesaas Debutantpris

    Det er Lars Svisdal som har fått Debutantprisen for sin roman «Seg til inkjes» melder Gyldendal i en pressemelding. Svisdal har fått gode anmeldelser og boken omtales som begynnelsen på et viktig forfatterskap.