NRK Meny
Normal

Kakekrigen-vinner deler sine beste 17. mai-desserter!

Silja Kristianne Uteng serverer sine favoritter på 17. mai-sendingen i år.

Silja Kristianne Uteng

KAKEKRIGER: Silja Kristianne Uteng (t.h.) er dessertkokk på NRKs 17. mai-feiring. Her står hun på Slottsplassen sammen med programleder Nadia Hasnaoui.

I januar vant Silja Kristianne Uteng Kakekrigen på FEM, og nå er hun NRKs dessertkokk på nasjonaldagen. Hun deler fem av sine favorittdesserter og -kaker til 17. mai, og her er oppskrifter på tre av dem.

Vaniljekaken pyntes med lyserosa roser.

Den klassiske bløtkaken fylles med multer fra hjembyen Senja.

Fylte hveteboller med vaniljekrem og jordbærsyltetøy smaker ikke bare godt til fastelaven - Silje Kristianne Uteng serverer dem også til 17. mai.

På nasjonaldagssendingen skal hun i tillegg lage sin variant av den klassiske pavlovakaken med appelsincurd og glasserte hasselnøtter.