NRK Meny
Normal

Prebz og Dennis trosset anmelderne med superdebut

«Prebz og Dennis – The movie» fikk gjennomgå av anmelderne. I helgen gjorde den en av norsk films beste åpningshelger på kino i år.

Prebz og Dennis: The Movie

EN KINOSUKSESS: Dennis Vareide og Preben Fjell fra Sotra er ikke lenger bare Youtube-stjerner. Duoen samlet tusenvis foran kinolerretet i helgen.

Foto: Nordisk Film Distribusjon

Overgangen fra strømmingstjenesten Youtube til kinosaler rundt om i landet har vært god for Youtube-paret Dennis Vareide og Preben Fjell, som er fra Fjell.

Deres film «Prebz og Dennis – The movie» gjorde en strålende første helg på kinolerretet.

Totalt så 14.000 nordmenn filmen i helgen. Kun tre andre norske filmer er mer sett i sin åpningshelg enn Prebz og Dennis i hele 2017 (Marcus og Martinus, Trio, Karsten og Petra).

– Ikke laget for anmelderne

Filmen inneholder en rekke sketsjer og gale påfunn fra de populære Youtube-aktørene, og gikk rett inn på andre plass på kinotoppen.

«De er kanskje store på Youtube, men blir for små på kino. Prebz og Dennis – The Movie er ikke annet enn en samling banale sketsjer og kjedelige påfunn ...» skrev P3s anmelder noen dager før premieren.

– Filmen er laget på en måte som gjør den lettere for en tiåring å forstå enn den kanskje er for en voksen anmelder, sier filmens regissør, Kaspar Synnevåg til NRK.

Preben Fjell

SE VIDEO: Prebz og Dennis delte den røde løperen med blant andre kulturministeren da filmen hadde premiere.

– Anmelderne ikke så relevant

Før premieren ga P3 filmen terningkast 2. Det samme gjorde VG, Dagbladet og Filmmagasinet. Aftenposten gav filmen terningkast tre, og Vestlandets største avis, Bergens Tidende, anmeldte ikke engang filmen.

– Vi har ikke snakket så mye om anmeldelsene, for å være helt ærlig. Vi fikk to-tre gode som ble nevnt, men jeg tror ikke filmanmeldere er så relevante for vårt publikum, sier Synnevåg.

«Prebz og Dennis – The movie» er bergenserens debutfilm. Han sitter igjen med gode erfaringer etter åpningshelgen.

– Jeg hørte folk som skrek utenfor kinosalene fordi de gledet seg sånn til å se filmen, og flere klappet underveis. Da bryr man seg ikke så mye om hva som står på noen nettsider, sier Synnevåg.

– De har ikke bommet

Mode Steinkjer, kulturredaktør i Dagsavisen og formann i Norsk Filmkritikerlag, mener ikke at anmelderne tok feil.

– De har ikke bommet, men vurdert filmen ut ifra tradisjonelle kriterier. Mens Prebz og Dennis selv vet at det ikke er en tradisjonell film de har laget, sier Steinkjer til NRK.

Han mener filmanmeldere nå må jobbe hardt for å bli lest av unge kinogåere.

– Hvis filmanmeldelsen skal fortsette å ha relevans i fremtiden så er det viktig at anmeldere ikke bare tar denne typen film, men også publikum på alvor, sier Steinkjer.