NRK Meny
Normal

«Himmelblå» er kun uker unna

Søndag 7. mars 2010. Da kommer fortsettelsen 1,2 millioner nordmenn har ventet på i snart ett år. «Himmelblå» er endelig tilbake.

Om knappe tre uker er det slutt på ventetiden for «Himmelblå»-seriens trofaste seere. Da får vi vite hva som skjer videre med Kim, Marit, Karoline og resten av befolkningen på Ylvingen.

Og, som NRK.no har skrevet tidligere , sendes serien i HD.

Hvor ble det av Kim?

Spørsmålet de fleste stiller seg, er antakeligvis: «får vi vite hva som har skjedd med Kim?»

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Har svaret på gåten

Petter Næss regisserer Himmelblå

Regissør Petter Næss under Himmelblå-opptak i fjor.

Foto: Hege Fagerheim / NRK

– Vi får se. Kanskje får vi svar på noe, og kanskje dukker det opp nye gåter og historier som tar oppmerksomheten til seerne, sier regissør Petter Næss kryptisk til NRK.no.

Les også: Fra Hollywood til Ylvingen

Nett-TV: Se bakom-materiale og bortklipte scener fra «Himmelblå» her

Den prisbelønnede regissøren står bak sesongens to første episoder. Og ja, han vet hva som har skjedd med Kim, som forsvant på sjøen i forrige sesong.

– Men det kan jeg selvfølgelig ikke avsløre her, sier Næss – før han legger til at publikum har all grunn til å henge med gjennom siste sesong.

Iris og Marit drar på kafé

Marit tar med seg datteren Iris på kafé. Hva de snakker om, må du vente og se...

Foto: Liv Ask / NRK

Fascinert av Ylvingen

Regissøren, kjent for filmer som «Elling», «Tatt av kvinnen» og «Bare Bea», blir ikke satt ut av tanken på at han har laget fortsettelsen «halve Norge» venter på.

– Det er andre som har æren for at Himmelblå er en suksess. Jeg har bare forsøkt å lage fortsettelsen i den ånden seerne er blitt vant til, avdramatiserer Næss.

Les også: Hva gjør «Himmelblå»-Roy i Oslo?

Bildegalleri: Se bilder fra innspillingen av Himmelblå sesong 3.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Himmellblå

Produksjonsteamet og skuespillerne hadde ikke mye å utsette på været og omgivelsene denne kvelden.

Foto: Liv Ask / NRK

Han tvilte ikke et øyeblikk da han ble spurt om å bistå, og forteller at han alltid har vært fascinert av små samfunn som Ylvingen, som forsøker å klore seg fast mot alle odds.

– Vi finner slike steder overalt i Norge, og serien er nok så populær fordi så veldig mange kjenner seg igjen, tror Næss.

Dukker opp på skjermen

Stjerneregissøren trivdes så godt blant skuespillerne og kollegaene i de nordnorske omgivelsene, at han like så godt tok seg en ny tur til Ylvingen etter at han hadde fullført arbeidet med de to første episodene.

Les også: - Ekstremt god stemning

Petter Næss som statist i Himmelblå

Petter Næss 'maste' seg til en bitteliten rolle som prest i et skuespill på Ylvingen.

Foto: Liv Ask / NRK

– Trond Fausa Aurvåg har også regissert et par av episodene, og jeg spurte om det var noe jeg kunne brukes til. Jeg har tidligere regissert Trond i «Tatt av kvinnen», og det var moro å kunne jobbe med ham igjen, forteller Næss.

Observante seere vil dermed kunne se regissøren opptre som prest i en av de kommende episodene. Sist 49-åringen sto foran kamera, var i rollen som Kaptein Linge i suksessfilmen «Max Manus». Men skuespillerkarrieren står på ingen måte i fare for å konkurrere med jobben som regissør, ifølge Næss:

– Jeg gjør det bare for å minne meg selv på hvordan det er å være skuespiller.

Les også: 1 av 3 islendinger ser Himmelblå

Les også: Disse seriene kommer på NRK

Kulturstrøm

  • «9 to 5»-oppfølger

    Skuespillerveteran Jane Fonda bekrefter ifølge People.com at det kommer en oppfølger til filmklassikeren «9 to 5» fra 1980, med Fonda selv, Lily Tomlin og Dolly Parton i rollene.

    Lily Tomlin, Jane Fonda and Dolly Parton laugh at special editon DVD release party of "9 to 5" in Hollywood
    Foto: Fred Prouser / Reuters
  • Steinbrudd i Østfold fredet

    Riksantikvaren har fredet steinbruddet Store Råholmen i Østfold. Steinbruddet hadde en spesiell rolle under 2. verdenskrig. På holmen står fremdeles 260 ferdige blokker, hogd på bestilling til Hitlers påtenkte seiersmonument i Berlin.