Hva gjør «Himmelblå»-Roy i Oslo?

Med Operaen i Bjørvika og Oslofjorden som bakteppe, er «Himmelblå»-gjengen i full gang på Ekebergrestauranten.

Himmelblå, Roy, Vivian, Klara

Klara, Roy og Vivian er langt hjemmefra når de samles til middag på Ekebergrestauranten i Oslo. Hvorfor får vi ikke vite før til våren.

Foto: Inger-Marit Sæby / NRK

Det er en regntung søndag ettermiddag på Oslos tak. Femti høydemeter nedenfor suser bilene forbi på E18, litt lenger ut gjør danskebåten seg klar til en ny tur nedover fjorden. Og akkurat her, på Ekebergrestauranten, reiser «Himmelblå»-Roy seg og utbringer en skål for Ylvingen.

– Hva som skjer i siste sesong er hemmelig, ikke en gang familien min har fått vite hva som skjer videre, sier skuespiller Hallvard Holmen til NRK.no.

Han har ikke tenkt å avsløre hvorfor blant annet Roy, Brynjar, Britt og Vivian befinner seg i Oslo denne septemberdagen. Heller ikke om Kim er i live.

LES OGSÅ: Bli med bak kulissene på Himmelblå-innspillingen!

LES OGSÅ: Episodeguide for sesong 1 og 2

Tilbudt penger

himmelblå-iris, Elvira Haaland

Elvira Haaland (17) spiller 'fjortisen' Iris i serien.

Foto: Inger-Marit Sæby / NRK

– Jeg stoppes på gaten ganske ofte, og så godt som alle spør om hvordan det går med Kim. Jeg har til og med blitt tilbudt penger for å avsløre det, forteller Holmen.

Den populære skuespilleren merker forventningspresset fra publikum etter et halvt år av skjermen. Serien har i snitt hatt over 1,2 millioner seere, og etter en høyst dramatisk sesongavslutning i mars, venter alle på de siste åtte episodene som skal sendes våren 2010.

LES OGSÅ: Hvem er du i «Himmelblå?»

– Det er veldig spesielt å spille en rolle som så mange har et forhold til. Jeg kan i det minste avsløre at det vil bli masse action, og at Roy som vanlig blir involvert i mye av det, sier Holmen.

- Vanskelig å holde tett

Også Elvira «Iris» Haaland (17) blir stoppet på gaten av «Himmelblå»-fans, men synes så langt at det bare er hyggelig.

- Det er helt surrealistisk å tenke på at over én million nordmenn venter på fortsettelsen for Iris og familien på Ylvingen, forteller 17-åringen – og legger til at alt hemmelighetskremmeriet rundt innspillingen kan være krevende.

– Det er vanskelig å holde helt tett, innrømmer hun.

Forventningspress

Hele fire forskjellige regissører er engasjert for å spille inn de siste åtte episodene, blant dem regissør Eva Dahr. Hun regisserte også de fire første episodene i sesong én, og er fornøyd med å få komme tilbake og avslutte «moroa».

– Vi kjenner helt klart forventningspresset, men det er av den gode typen. Samtidig som seerne skal bli fornøyde, ønsker vi også å lage noe som overrasker, sier Dahr til NRK.no, og letter ikke det minste på sløret når det gjelder handlingen i aller siste sesong.

LES OGSÅ: – Kom tilbake, Kim!

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Regissør Eva Dahr

Regissør Eva Dahr (sittende) under opptak.

Foto: Inger-Marit Sæby / NRK

Hun forteller at all oppmerksomheten fra publikum og media har gjort selve innspillingen utfordrende, og da spesielt i sommerferien.

– Ylvingen ble invadert av turister. Det er vanskelig å filme når det ligger folk i cabincruisere side ved side kun meter fra land for å kikke. «Alle» ville besøke «Himmelblå»-land denne sommeren, sier regissøren.

På Rikshospitalet

Utenfor vinduet er solen i ferd med å bryte gjennom skylaget, noe som byr på flere utfordringer for kamerateamet som må flytte seg etter skyggene. Ekte Ylvingen-beboere er blitt flydd ned til Oslo for anledningen, og øvrige statister kaster stjålne blikk mot langbordet i midten.

«Himmelblå»-Roy reiser seg for femte gang og skåler for Ylvingen, men regissør Eva er fortsatt ikke helt fornøyd.

LES OGSÅ: «Himmelblå» er tidenes dramasuksess

I tillegg til Ekebergrestauranten, foregår deler av «Himmelblå»-innspillingen både ved Operaen og på Rikshospitalet. Hvorfor? Nei, det får du vente og se.

(Eller dele eventuelle scenarioer og teorier i diskusjonsfeltet nedenfor.)

Kulturstrøm

  • Første LGBT-film fra Bollywood

    For første gang lar en stor Bollywood-produksjon et forhold mellom to av samme kjønn være kjernen i et kjærlighetsdrama. I et intervju med BBC forteller regissøren at intensjonen var å lage en familiefilm som er med å normalisere homofili. India opphevet i september i fjor en lov som forbyr homofil sex.

  • Klimaprotest mot Londons moteuke

    Demonstranter blokkerte veien inn til flere av London Fashion Weeks arrangementer i dag. Kledd i svart og med banner med påskrift «rebel for life» oppfordrer de motebransjen til å ta miljøansvar og stoppe overforbruk. Aktivistene som tilhører gruppa «Extinction Rebellion» ber moteindustrien snu om og bruke sine krefter i kampen mot klimaendringer.

    Laster Twitter-innhold