Hopp til innhold
Skilt HINN
Foto: Ruth Barsten / NRK

Høgskolen i Innlandet

  • Nesten 7000 får studieplass ved Høgskolen i Innlandet

    Etter opptaket står 7876 studenter på venteliste til ulike studietilbud ved Høgskolen i Innlandet. Det er mer enn 1700 flere enn i fjor.

    Om lag like mange studenter som i fjor har fått tilbud om studieplass ved Høgskolen i Innlandet (HINN) i årets hovedopptak.

    8224 søkere hadde studier ved HINN som førstevalg. I alt har 6836 studenter fått tilbud om plass kommende studieår.

    Høgskolens utdanninger er ført opp på studentenes søknader hele 37.727 ganger i årets opptak.

    Prorektor for utdanning Stine Grønvold forteller om årets opptak.

    – Blant annet er det noen helt nye studietilbud, som generelt har gode søkertall. 130 studenter har fått tilbud om plass ved høgskolens nye bachelor i kunstig intelligens på Hamar, sier hun.

    Et annet populært studie er nettbasert utdanning i organisasjon og ledelse. Det studiet fikk 1581 kvalifiserte søkere til 200 plasser.

    Prorektoren forteller videre at Høgskolen er svært fornøyde med årets resultat.

    – Det er et mål for oss å tilby utdanninger som er relevante for samfunnet, og vi mener søkertallene viser at vi lykkes, sier Grønvold.

    HINN er opptatt av studentene

    – Vi vil at studentene våre skal oppleve høgskolen som et sted der de møter ansatte som bryr seg, der de de får studietilbud med høy kvalitet og muligheten til å engasjere seg både faglig og sosialt, sier Grønvold.

    Beredskap- og krisehåndtering ved studiested Rena er også i år på lista over populære tilbud. 1165 kvalifiserte søkere meldte seg, og 190 tilbud om plass er sendt ut.

    HINN har gode søkertall for studier innen landbruk og skog- og utmarksforvaltning, men plass til noen flere studenter ved flere studietilbud.

    Det er blant annet også ledige plasser i jordbruksfag, dokumentar- og TV-produksjon og i filosofi.

    Tidligere gjenga NRK tall fra HINN om kvalifiserte søkere til studiet organisasjon og ledelse som viste seg å være feil. Det er rettet opp i.

    Høgskolen i Innlandet
    Foto: Knut Røsrud / NRK
  • HINN får status som europeisk universitet

    Høgskolen i Innlandet (HINN) får 20 millioner kroner og status som europeisk universitet i samarbeidsprosjektet Emerge av European Universities Initiatives (EUI). Det skriver høgskolen i en pressemelding.

    EUI har som mål at institusjoner innen høyere utdanning forplikter seg til tettere institusjonelt samarbeid. Partene i Emerge-alliansen holder alle til utenfor storbyene, og jobber med å styrke sine regionene framfor å skape tettere samarbeid i sentrale strøk.

    Nåløyet er trangt: I underkant av 20 prosent av universitetene i Europa har EUI-status, ifølge Høgskolen i Innlandet.

    Total finansiering i prosjektet er på hele 14 359 208 euro, og HINNs andel utgjør rundt 20,3 millioner kroner utbetalt over en periode på fire år.

    Høgskolen i Innlandet studiested Lillehammer
    Foto: Simon Skjelvik Brandseth / NRK
  • Ble fjernet som prosjektleder da han snakket med media – har fått beklagelse

    Høgskolelektor Thomas Cottis har fått en skriftlig beklagelse fra rektor Peer Jacob Svenkerud ved Høgskolen i Innlandet.

    Det skriver Østlendingen.

    Bakgrunnen for brevet er måten Cottis ble behandlet på, da han ble fjernet som prosjektleder for et oppdragsfinansiert prosjekt etter å ha uttalt seg om prosjektet i media.

    NRK har tidligere skrevet om at Cottis ble fjernet.

    Cottis sa til rektoren i april at han ønsket å få en skriftlig, begrunnet unnskyldning for at de skulle legge saken bak seg.

    Ifølge avisen skriver rektoren i brevet at Cottis ikke fikk mulighet til å dele sin versjon av saken før beslutningen ble tatt og at det ikke er konkludert med at han gjorde noe feil i saken.

    Han skriver videre at saken er avsluttet fra deres side.

    – Nå har jeg fått brev fra rektor, som renvasker meg, min forskning og mine vurderinger gitt i media. Dette brevet gjorde meg selvfølgelig veldig glad. Jeg blir renvasket på alle punkter, sier Cottis til avisen.

    Thomas Cottis, HINN
    Foto: Jonas Oden Ulset / NRK
  • Høgskolen skal hjelpe barn i møtet med digitale trusler

    Høgskolen i Innlandet har fått EU-midler til et prosjekt som skal lære barn og ungdom om cybersikkerhet, og beskytte dem mot ulike digitale trusler.

    Prosjektet har også et mål om å få barn til å vurdere cybersikkerhet som en fremtidig karriere.

    Høgskolen i Innlandet vil spille en sentral rolle i utvikling og testing av diverse utdannings- og opplæringsmoduler.

    Prosjektet har totalt sett fått 400.000 euro for å jobbe med dette i to år.

    Høgskolens andel er på nesten 900.000 kroner.

    – Vårt prosjekt som vi er partnere. Vi er partnere med tre andre, som ledes i fra Østerrike. Vi skal prøve å utdanne barn og unge om cybersikkerhet og se om vi kan få barna til å vurdere cybersikkerhet som en mulig fremtidig karriere.

  • Høgskolen innfrir universitetskrav

    Høgskolen i Innlandet innfrir kravene for status som universitet.

    Det konkluderer den sakkyndige komitéen som har vurdert høgskolens universitetssøknad.

    – Dette er en etterlengtet konklusjon og svært gode nyheter. Det betyr mye for Innlandet og for vår videre utvikling som høyere utdanningsinstitusjon. Vi skal ikke bare være et universitet, men et godt universitet som er kjent for faglig kvalitet i våre utdanninger, og et tett samarbeid med omgivelsene våre, sier styreleder Maren Kyllingstad.

    Rapporten fra NOKUTs sakkyndige komité skal formelt behandles av styret i NOKUT, som fatter den endelige beslutningen om høgskolens universitetsstatus.

    Det er Kongen i Statsråd som formelt oppretter det nye universitetet.

Flere saker fra Innlandet

Steinras-Gjende

Tre personer evakuert etter steinras ved Gjende i Jotunheimen