NRK Meny
Normal

Irsk-norsk TV-samarbeid

Irske RTÉ og NRK går sammen om å utvikle TV-program som skal sendes i begge land, og også kunne tilbys et internasjonalt marked.

Dungarvan, Irland

Irske RTÉ og NRK vil samarbeide om jobbe fram nye TV-format. Under mediafestivalen i Dungarvan i april blir det klart hvem som får gå videre med planene om å lage felles irsk-norske TV-program.

Foto: Wikimedia Commons

NRKs eksternsjef Petter Wallace sier det er naturlig at allmennkringkastere fra små land samarbeider.

Gode felles TV-opplevelser

- Vi må bli flinkere til å samarbeide for å skape godt innhold. Derfor har vi store forventninger til samarbeidet med irske RTÉ om en formatkonkurranse. Håpet er å komme opp med gode ideer som kan gi gode opplevelser for TV-seerne både i Irland og Norge, sier Wallace i en pressemelding.

Petter Wallace

- Naturlig at små land samarbeider om å lage TV-produksjoner, sier NRKs eksternsjef Petter Wallace.

Foto: Anne Liv Ekroll / NRK

Rent konkret lokkes det med 10 000 Euro for den som kommer opp med det beste forslaget til et nytt TV-format.

Fem prosjekter skal presenteres under Celtic Media Festival i april. Produksjonsselskaper som ønsker å delta må sende inn sine forslag før 18. mars.

Det irsk-norske samarbeidet kan resultere både i fakta, fakta/underholdning eller rene underholdningsprogrammer.

Produksjonen kan bli lagt både til Irland og Norge, og selve formatkonkurransen er åpen for alle med gode TV-ideer.

Viktig med samarbeid over landegrensene

RTÉ-direktør Michelle Spillane sier å knytte globale kontakter blir stadig viktigere i en medieverden som blir mer og mer fragmentert.

- En slik felles konkurranse som RTÉ og NRK samarbeider om er derfor et smart tiltak for å finne godt innhold til våre kanaler og plattformer, sier Spillane.

NRK vil betale flyreise og hotellopphold for å få presentert norske prosjekter som går til finalerunden under mediafestivalen som holdes i Dungarvan i Irland i april.

Les mer: Har du et nytt format?