NRK Meny
Normal

Bygger opp Grand Prix-spenningen

Fra og med torsdag 16. februar spiller NRK P1 Grand Prix-låtene med artistenes egne presentasjoner.

MGP17 - In Fusion (siste versjon)

In Fusion (bildet), Kristian Valen og Rune Rudberg er blant de som bidrar og selv vil presentere sine Grand Prix-låter når NRK P1 spiller dem fram mot den norske finalen.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

- Vi jobber jo aktivt med å løfte norsk musikk også ellers gjennom hele året. Melodi Grand Prix er et spesielt arrangement som får mye oppmerksomhet og som favner både gamle travere og nytt norsk talent. Derfor synes vi det er på sin plass å gjøre litt ekstra stas på Grand Prix via radioen også, sier musikksjef i NRK P1, Atle Bredal.

Atle Bredal

- Norges største radiokanal skal spille mye Grand Prix-musikk framover, lover musikksjef Atle Bredal.

Foto: Erlend Lånke Solbu/NRK

Derfor settes alle de ti Grand Prix-låtene inn på NRK P1s spilleliste fram til den norske finalen lørdag 11. mars.

- Vi har laget versjoner der artistene selv introduserer låtene. Så både med og uten presentasjoner fra artistene vil det bli mye Grand Prix på Norges største radiokanal framover, lover Bredal.

Bygge opp spenningen

- Så fram til TV-showet lørdag 11. mars skal lytterne kunne bli kjent både med de enkelte låtene og artistene som framfører dem. Det er jo alltid stor spenning knyttet til Grand Prix i Norge , og i år skal vi i radioen hjelpe til med å bygge den opp, fortsetter han.

- Så får vi se hvem som trekker det lengste strået og blir Norges utsendte til den internasjonale finalen i Kiev i mai, sier NRK P1s musikksjef Atle Bredal.

Dette er artistene

Både en del musikkveteraner og flere unge talentfulle artister skal framføre de ti bidragene som deltar i den norske finalen.

Kristian Valen, Åge Sten Nilsen og Rune Rudberg er alle kjente navn, mindre kjent er Amina Sewali, JOWST, Elin & The Woods, Jenny Augusta, Ella og In Fusion.

I Oslo Spektrum lørdag 11. mars får vi høre hvem det norske folk vil ha med som vår bidragsyter i Kiev i mai.

Hør alle bidragene: Melodi Grand Prix 2017

Se også: