Hopp til innhold

Kristian Valen

«You & I»

Laster innhold, vennligst vent..

Kristian Valen er en av Norges mest anerkjente underholdere.

Som 16-åring begynte han å jobbe som programleder på den lokale radioen i Stavanger. Takket være hans erfaringer der, ble han invitert av Torfinn Nag og Espen Hana til å gjeste en stand-up-kveld. Uten manus og prøver vokste Valens scenetalent seg enda mer frem i lyset.

Etter den uventede suksessen fra stand-up og revy, prøvde han seg med soloshowet «Fartøy Valen». Showet gikk over fire år og ble sett av nærmere 200 000 publikummere i løpet av den tiden. Han ble senere kontaktet av Dan Børge Akerø som lurte på om han ville prøve seg på TV.

Dette var starten på en TV-karriere med populære program på NRK og TVNorge. Som for eksempel «Valen TV», «Valens Frokost-TV» og «Valens Rikskringkasting».

Etter hans enorme suksess på TV og scene, ventet nye utfordringer. I 2004 kom debutalbumet «Listen When Alone». Albumet ble kjøpt opp og utgitt i flere verdensdeler, og i Tyskland debuterte han på salgslisten før sitt store musikalske idol A-ha. Han ble kåret til «Årets artist Topp 5» av Dagbladets lesere.

Kristian debuterer i MGP med «You & I» som han har skrevet og komponert selv.

«You & I»
Tekst og melodi: Kristian Valen

Laster innhold, vennligst vent..