NRK Meny
Normal

Ble nektet millioner –nå tar den sparkede toppsjefen oljeselskapet til retten

I 2010 fikk han oljeselskapet på børsen, seks år senere møter den sparkede oljedirektøren samme selskap i retten om millioner.

North Energy ringes inn på børsen

Da tidligere administrerende direktør Erik Karlstrøm i North Energy ringte inn selskapet på børsen 5. februar 2010, var optimismen stor. I dag går han mot selskapet i retten.

Foto: NRK

Tidligere administrerende direktør Erik Karlstrøm har gått til sivilt søksmål mot North Energy for å kjempe om sin pensjonsavtale og for å få kjent avskjedigelsen grunnløs.

Rettssaken starter i dag i Alta tingrett.

– Det viktigste for meg er at jeg får beholde mitt omdømme, sier Karlstrøm.

Har ikke styrets tillit

I slutten av april i fjor informerte styret i North Energy ASA at administrerende direktør, Erik Karlstrøm, sluttet i sin stilling i selskapet med umiddelbar virkning.

Erik Karlstrøm

Tidligere administrerende direktør i North Energy ASA, Erik Karlstrøm skal i fire dager møte sitt tidligere selskap for å kjempe om pensjonsavtale og gjøre sin avskjedigelse grunnløs.

Foto: Kai Erik Bull

Bakgrunnen var at Erik Karlstrøm ikke lenger hadde styrets tillit.

Erik Karlstrøm hadde da vært administrerende direktør i firmaet siden 2007, og ble nektet en sluttpakke på mellom 5 og 6 millioner kroner.

– Fra mitt perspektiv, så var det et naturlig veivalg. Jeg tror jeg er den ceo`en (administrerende direktører, journ.anm.) i oljesektoren i Norge som har fungert lengst, sa Karlstrøm den gang.

Samtidig hadde det blitt kjent at selskapet skulle flyttes fra Alta til Tromsø.

Vil redde omdømmet

I ettertid sier Karlstrøm at styrets uttalelser om at han ikke har deres tillit, har svekket hans omdømme.

– Det er viktig å stå opp for det man tror på. Det å gå å tenke på at en masse folk går rundt og tror at jeg underslår eller noe annet, er ikke greit.

West Phoenix

Troen på drivverdig petroleumsfunn var stor da leteriggen West Phoenix fant gass på Norvang-feltet i 2011, men selskapet North Energy gjorde de siste årene ikke suksess som ventet.

Foto: Niclas Eliasson

Han vil dermed få kjent avskjedigelsen hans som grunnløs.

– Styreleder har ikke ville sagt noe annet enn at styret ikke har tillit, og det kan bety alt mulig rart. Jeg lurer først og fremst på hva det betyr, men det får jeg forhåpentligvis vite i dag.

I tillegg kjemper Karlstrøm for å få pensjonsavtalen sin tilbake.

– Jeg skal ikke bortforklare at pengene er verdt å ha, men vi klarer oss også uten de pengene. Vi klarer også finansiere en ny sak i lagmannsretten i Tromsø, så dette er kanskje bare første omgang, sier Karlstrøm før rettssaken startet.