Hopp til innhold
Noman Mubashir

Det pakistanske kjøkken

I dag er det mange som lurer på om hva som er forskjellen mellom indisk og pakistansk mat. Forskjellen er ikke så stor.

Noman Mubashir foran det libanesiske flagget

Det libanesiske kjøkken

Libanesisk mat er en god blanding av sør og vest, samt en liten smak av Østen. Ikke så overraskende - Libanon er eldre enn både kristendommen, jødedommen og islam.

Noman Mubashir foran det vietnamesiske flagget

Det vietnamesiske kjøkken

Vietnamesisk mat er lett å lage, veldig sunn og sjelden sterk. Landet har nesten 500 tradisjonelle retter å velge mellom.

Noman Mubashir foran det tyrkiske flagget

Det tyrkiske kjøkken

Visste du at det tyrkiske kjøkken regnes som et av verdens beste ved siden av det franske og det kinesiske?

Noman foran det thailandske flagget

Det thailandske kjøkken

Thailandsk mat er en herlig blanding av ulike smaksinntrykk som pirrer, river, maler og puser litt med ganen din.

Noman foran det marokkanske flagget

Det marokkanske kjøkken

Marokko regnes ofte for å være Nord-Afrikas gastronomiske sentrum, og det har landet lang historie for å være.

Noman Mubashir foran det greske flagget

Det greske kjøkken

Grekerne er veldig opptatt av mat. Ikke rart at verdens første kokebok ble skrevet for 2500 år siden av Arkestratos, som kom fra den greske kolonien Syrakus.

Noman Mubashir foran det spanske flagget

Det spanske kjøkken

Etter 40 år med reising til Spania har de aller fleste nordmenn blitt på fornavn med de populære spanske rettene, ikke minst tapas, som har blitt en hit her hjemme.