Fiskekundane får nærast sjokk når dei ser prisen Prisane på fisk og kjøtt har skote i vêret den siste tida. Samtidig stuper salet av fisk. Det bekymrar ernæringsekspert. Av Petter Strøm
Reagerer på «melis» til femdobbel pris: – Så sleipt Toros glasurmiks til ostekrem får kritikk. Line Bråten kaller det en «drittglasur» og ber folk sjekke ingredienslisten. Orkla selv forsvarer pakken. Av Elise Angermo Fossland
Svindyr paprika har ført til priskrig, men ikkje over heile landet Det er full priskrig i butikkane, mellom anna på paprika. Men kiloprisen svingar frå 20 til 90 kroner alt etter kvar du bur i Noreg. Av Astrid Solheim Korsvoll og Solveig Svarstad
Omreisende matsvinnkonteiner er populær Framtiden i våre hender ville sette søkelyset på mat som kastes. Konteinerstuntet ble så populært at de nå skal prøve det flere steder i landet. Av Andrine Sverdrup Wennemo
Kampen om matfatet Medan millionar av menneske kjempar for å få mat, kjøper Noreg seg ut av krisa. Av Asgeir Heimdal Reksnes, Vegard Tjørhom og Øyvind Gustavsen
Høge matprisar skapar strid om «heilage» tollmurar Høgre og Frp foreslår å endre tollmurane som aukar prisane på mat. Dei same murane skal beskytte norske bønder. Av Håvard Nyhus, Per Kristian Grimeland og Tore Tollersrud
Politikarar vil rive tollmurar på mat Stortinget skal diskutere å fjerne importvernet på mat. Bakgrunnen er at matvareprisane får eit kraftig hopp frå 1. februar. Av Per Kristian Grimeland og Bjørn Myklebust
NRK forklarer: derfor blir alt dyrere Har høye renter kommet for å bli? Av Vilde Jølstad Paschen, Sjur Seibt, Kari Anne Gisetstad Andersen, Cecilie Langum Becker, Stian Lund Johansen og Pedja Kalajdzic