Hopp til innhold
Influensavaksine

Stoler ikke på vaksineråd

I en ny undersøkelse svarer 25 prosent av de spurte at de ikke stoler på myndighetenes råd om vaksinering. Folkehelseinstituttet tror skepsisen skyldes svineinfluensapandemien.

Influensavaksine

– Skadene av Pandemrix var en katastrofe

548 nordmenn har fått alvorlige bivirkinger av Pandemrix-vaksinen, viser nye tall. – Dette er den mest alvorlige vaksinekatastrofen i moderne tid, sier smittevernekspert Preben Aavitsland.

Syk

Nettmøte om (svine)influensa

Smittevernsoverlege Øystein Søbstad svarer på alt du lurer på om svineinfluensa og andre influensavarianter, samt vaksinering.

Dødssyk av influensa

Ble dødssyk av svineinfluensa

Han var en av de første i Norge som ble alvorlig syk av svineinfluensa – så syk at han var døende. Og han var ikke i en risikogruppe.

Ålesund sykehus

Mann død av svineinfluensa i Ålesund

Fagdirektør Odd Veddeng i Helse Møre og Romsdal bekrefter at en mann døde av svineinfluensa lørdag.

Influensa

Nå har vi den kraftigste januar-influensaen siden 90-tallet

Influensatallene har skutt i været på nyåret. – Det er helt klart at vi kommer til å ha epidemien i hele januar, sier overlege ved Folkehelseinstituttet.

Arild Knutsen

Krever vaksinetilbud for romfolk, narkomane og psykisk syke

– Influensasituasjonen er så alvorlig at vi må ha et oppsøkende vaksinetilbud til gatefolket, mener leder Arild Knutsen i Foreningen for Human Narkopolitikk.

Apotek i hele landet meker stor etterspørsel etter influensavkasine de siste dagene. Mange har gått tomme.

Fra laber til stor pågang for influensavaksine

Langt flere enn risikogruppene ønsker nå å vaksinere seg mot influensa. Mange apoteker og grossister over hele landet har i løpet av dagen gått tomme for vaksinen.

I Molde advarer kommunelegen om svineinfluensaen, men fagdirektør Odd Veddeng i Helse Møre og Romsdal bagatelliserer sykdomshysteriet.

Influensabølgen tømmer vaksinelageret

I Molde advarer kommunelegen om svineinfluensaen, men fagdirektør Odd Veddeng i Helse Møre og Romsdal bagatelliserer sykdomshysteriet.