Hopp til innhold
Berit Reiss-Andersen står på talerstolen under fredsprisutdelingen i Oslo rådhus

Kina med ramsalt kritikk: – En dårlig skjult trussel mot Norge

Kina mener Nobelkomiteens leder Berit Reiss-Andersen krenker og provoserer, og minner i den anledning om isfronten som var mellom Norge og Kina for få år siden. – En dårlig skjult trussel, sier Kina-forsker.

Liu Xia ankommer Helsinki

Liu Xia løslatt: Ønskes velkommen til Norge av Nobelkomiteen

Nobelprisvinner Liu Xiaobos kone Liu Xia er i Europa etter åtte år i husarrest i Kina. Den norske Nobelkomite håper hun nå vil besøke Norge for å motta ektemannens fredspris.

Liu Xia

Liu Xiaobos enke sier hun vil dø hjemme i protest

Liu Xia, enken etter nobelprisvinner Liu Xiaobo, har sittet åtte år i husarrest og holdes fortsatt under overvåking. Nå sier hun at hun er klar til å dø i protest mot at hun ikke slippes fri.

Hong Kong China Liu Xiaobo

Knefall for Kina koster

Det kan bli dyrt å legge politiske prinsipper ut på billigsalg.

Taiwan Liu Xiaobo

Liu Xiaobo kremert

Familien var samlet til en privat seremoni, sier kinesiske myndigheter.

Petter Eide

Eide: – Solberg lettet over Lius død

– Statsminister Erna Solberg reagerte ikke med sorg, men med lettelse da hun hørte om nobelprisvinner Liu Xiaobos død. Det hevder tidligere Amnesty-leder og nå stortingskandidat for SV, Petter Eide.

Nekrolog med diverse bilder fra Liu Xiaobos liv

Liu Xiaobo (61) er død: – Han var en helt i kampen for demokrati

Fredsprisvinneren og menneskerettighetsforkjemperen døde på sykehus. Det hviler et tungt ansvar på skuldrene til kinesiske myndigheter, sier Nobelkomiteen.

Liu Xiaobo

Liu Xiaobo (61) er død

Den kinesiske dissidenten og vinner av Nobels fredspris Liu Xiaobo (61) er død. Menneskerettighetsforkjemperen betalte dyrt for sin kritikk av hjemlandets regime.

Liu Xiaobo

– Liu Xiaobo er døende

Tilstanden for den kreftsyke nobelprisvinneren Liu Xiaobo er forverret. Sykehuset som behandler ham opplyser at han er døende.