Tareprodusenter vil konkurrere med laksen – vil bli den nye store eksportnæringen Hvert år produseres 32 millioner tonn tare. Mesteparten kommer fra Asia. Nå kan også Norge bli en tarenasjon. Av Bente H Johansen og Kristin Thrane
Den usynlege miljøkrisa Vi må seie nei til at kvardagen vår skal vere gjennomsyra av kjemiske stoff som kan ha miljø- og helseeffektar. Av Unni Eikeseth
Samisk festmåltid Har du lyst å gjøre noe ekstra ut av middagen i helga? Da kan du prøve flatbiff av rein med reinhaler.
Sa opp som sivilingeniør for å dyrke mat i eigen hage MOLDE (NRK): Forskar meiner heimedyrking er ein trend som er komen for å bli. – Eg synest det å skaffe sin eigen mat er meininga med livet, seier grønsakdyrkar Maria Berg Hestad. Av Solveig Nyhus Aksnes
Derfor er det svarte prikker på multebær Kald og fuktig vår er årsaken til fenomenet. Men er det farlig å spise multer med svarte prikker? Av Lena Marja Myrskog
Her brennes gassen som skulle drevet bussene Til dette anlegget kommer de grønne posene fra Oslos innbyggere for å bli til miljøvennlig biogass. Men mye av gassen går bare opp i røyk. – Skandaløst, mener Bellona. Av Dag Aasdalen
Vi flyr 23.500 tonn fersk laks til Kina i året. Utsleppa er over dobbelt så høge som ved skipsfrakt Kvar kilo laks Noreg flyg til Kina medfører 20 nye kilo CO₂ i atmosfæren. Utsleppa kunne vore halvert om ein fraus ned laksen og frakta han med skip, viser ein ny rapport frå Sintef. Av Hans Ivar Moss Kolseth
Derfor er disse fiskebollene borte fra butikkhyllene De siste månedene har butikker over hele landet vært uten fiskebollene fra Vesteraalens. Frustrerte kunder har ringt, mailet og sendt brev: Hvor har fiskebollene tatt veien? Av Kristin Skjefstad Isaksen
Brukar fleire hundre millionar på elsykkel og matsvinn FØRDE (NRK): Elsyklar skal erstatte bilen, byggeplassar skal droppe dieselaggregat og fleire hus skal byggjast i tre. No får kommunane hundrevis av millionar til lokale klimakutt. Av Aleksander Åsnes