Mener regjeringen ikke gjør nok for å få bygd lukka oppdrettsmerder Havbruksnæringa er kritisk til regjeringen som ikke setter inn tiltak for å få bygd flere lukka oppdrettsmerder. De mener lukka merder vil stoppe lakselusa. Av Espen Sandmo
Ferskvatn er beste behandling mot lakselus, men blir lite brukt av laksenæringa Å bada oppdrettslaks i kaldt ferskvatn gir best avlusingseffekt og skadar fisken minst, viser ny studie. Men næringa vil også fortsetta med andre metodar. Av Leif Rune Løland
Aukande problem gir økonomiske konsekvensar for oppdrettsnæringa 2022 var rekordår for tap av laks, blant anna på grunn av auka førekomst av sår. Sjømat Norge er urolege for aukinga av vintersår blant oppdrettslaks. Av Malin Askevold Helle, Oda Marie Rønning, Brit Jorunn Svanes og Hannah Bøthun
Svindyr symbolpolitikk Teknologiskepsis koster Norge milliarder av kroner. Nå kan det bli enda verre. Av Sigrid Bratlie
Størrelsen på norsk villaks stupte i løpet av ett år – nå mener forskere de har funnet forklaringen På ett år skjedde det noe dramatisk med villaksen langs store deler av kysten. Norske forskere tror de har funnet ut hva som skjedde, men er usikre på om forholdene kan bli normale igjen. Av Petter Strøm
Enorm etterspørsel etter pukkellaks: Ser du forskjellen? Kjøpmann satser på den utskjelte fisken, og har solgt ferskvaredisken tom. Nå venter han et helt tonn til. Av Knut Anders Finnset og Sveinung Åsali
Denne lusespiseren kan havne på middagsbordet ditt Nordlandsbedrift vil se om det er mulig å selge rognkjeks som matfisk, i stedet for å kaste den. Av Bente H Johansen og Kai Jæger Kristoffersen
Skal finne ut om chili kan ta knekken på lakselusa Forskere forsøker nå å finne ut om svaret på luseproblemene i oppdrettsnæringen kan ligge i grønnsaksdisken. Testresultatene er så langt lovende. Av Emil H. Indsetviken