Hopp til innhold
To damer på NAV-kontoret i Elverum har i fire år jobbet på heltid med å hjelpe soldater over hele landet som har vært i utelandstjeneste og har behov for hjelp. Ordningen har vært en så stor sukess at de to nå er nominert til Forsvarets Veteranpris.

NAV-damer: Kan vinne pris for soldathjelp

To damer på NAV-kontoret i Elverum har i fire år jobbet på heltid med å hjelpe soldater over hele landet som har vært i utelandstjeneste. Nå er de nominert til Forsvarets Veteranpris.

Mandag la Forsvaret fram rapporten «Helse for stridsevne 2013».

– Ikke flere krefttilfeller hos Kosovo-veteraner

– Det er ikke flere krefttilfeller hos Kosovo-veteraner enn hos den norske befolkningen ellers. Det er heller ikke økt hyppighet av selvmord blant soldater som har vært i Afghanistan, viser en ny undersøkelse.

Forsvaret skal no sjekka tidlegare FN-soldatar opp mot ulike helseregister - for å sjå om det e unormalt mange som har blitt sjuke. Også fleire andre tiltak blir sett i gong, etter at NRK denne veka har fortalt om soldatar med hjernesvulst.

Skal helsesjekke Kosovo-soldater

Forsvaret skal nå sjekke tidligere KFOR-soldater opp mot ulike helseregistre, for å se om unormalt mange har blitt syke.

Gerd Jacobsen mistet sønnen sin for tre år siden, da han døde av en hjernesvulst. Nå lurer hun på om stråling i Kosovo kunne være årsaken til at han ble syk.

– Jeg har også tenk på strålingen

Gerd Jacobsen fra Årdal mistet sønnen sin for tre år siden, da han døde av en hjernesvulst. Hun har lurt på om stråling i Kosovo kunne være årsaken til at han ble syk.