Hopp til innhold
Epler som blir torpedert av hagl, kan ikke selges. Tonnevis ble ødelagt før sommeren.

Bønder bombardert av hagl: 10 prosent av norske epler er ødelagt

Christian Bøhmer fikk verdier for millioner ødelagt i løpet av minutter. Norske bønder har ikke opplevd maken.

.

Mysteriet med den gode smaken som forsvann

Det er typisk norsk å vere god. Så kva skjedde med norske jordbær?

Bjørn Gimming, leder i Norges Bondelag

Bøndene og SV er skuffa over regjeringa

Regjeringa har fått flertall for ny landbrukspolitikk. Begge bondeorganisasjonene og SV er skuffa.

Per Odd Gjestvang

Grønnsakbonde: – Ikke sikkert vi skal spise like mye avokado i framtida

Skal vi øke selvforsyningsgraden må vi spise mer norskprodusert mat. Dermed kan det bli mindre avokado og kiwi, og mer gulrot og kålrot i framtida.

Spis brokkoli, er oppfordringen!

Nytt funn om brokkoli: – Kan ha enorme fordelaktige effekter

­

Grønsaker, frukt og matvarer som ligg i ein kjøledisk i ein matbutikk.

Vi spiser stadig mindre frukt og grønt

Målet for kostholdet vårt er fem om dagen. Men akkurat nå er vi langt unna.

Kristian Bergheim Rutlin

Eplegardar i Sogn kan bli bustadfelt

Saftbygda Sogndal vurderer å bygge bustader på dei to siste eplegardane. Nedbygging av dyrka jord i Noreg skjer oftast i slike tettstadområde.

Matforsker Ivar Pettersen i Alo Analyse står ved tomatene i en dagligvarebutikk

Stort prishopp på tomater: – Det har ikke kommet forbrukeren eller gartneren til gode

Bønder reagerer på at tomatene har blitt 35 prosent dyrere i butikken. Dagligvarekjedene avviser at de har økt fortjenesten.