Hopp til innhold
William Nygaard i forbindelse med intervju LIVE-DR, tema gjenopptagelse av etterforskning av attentatforsøk i 1993. Bilder tatt på Krukehavn, Hvasser 
, Ferder kommune.

Riksadvokaten omgjør henleggelsen av straffesaken etter attentatet mot William Nygaard

I dag ble klart at riksadvokaten har omgjort Oslo statsadvokatembeters beslutning om å henlegge straffesaken i krimgåten som rystet Norge.

Statsadvokat tror dette kan være våpenet som Nygaard ble skutt med

Statsadvokaten i Oslo legger nå fram en rekke nye opplysninger om en norskpakistaner som var mistenkt i Nygaard-saken. Mannens revolver ble trolig brukt da noen prøvde å ta livet av William Nygaard i 1993, skriver statsadvokaten.

blodig skjorte

Nygaard-saken: PST var på sporet av Iran før Nygaard ble skutt

En uke før drapsforsøket på William Nygaard skrev Overvåkingspolitiet en rapport om den mistenkelige aktiviteten til en iransk diplomat i Norge. Men politiledelsen i Oslo den gang hevder de ikke fikk se sporene som pekte mot Iran og Hizbollah.

William Nygaard

– Jeg var ikke forberedt på dette

For 31 år siden ble forlegger William Nygaard skutt tre ganger utenfor sitt eget hjem. I dag ble det kjent at statsadvokaten i Oslo henlegger krimgåten som rystet Norge.

William Nygaard

Henlagt, gjenåpnet og uavklart: Drapsforsøket som rystet Norge

30 år etter drapsforsøket har politiet avsluttet sin etterforskning. Bistandsadvokaten tror Kripos har innstilt på å henlegge saken.

Den drapsdømte kommer ned flytrappa der han blir møtt av

Her tar ministeren imot agenten som er dømt for massedrap

Irans viseutenriksminister Ali Bagheri Kani var på Norgesbesøk i begynnelsen av juni. NRK har kartlagt hans fortid

Abid Raja, Stortingsrepresentant Venstre

Abid Raja ville forby Rushdie-boka. No frontar han Nygaard-saka

Som 13-åring gjekk Abid Raja i demonstrasjonstog med krav om å forby boka Sataniske vers. – Det er skummelt å tenke på at vi som barn blei fortalt at både Salman Rushdie og William Nygaard fortente å døy, seier han.

Abolghasem Mesbahi, tidligere iransk agent

– Jeg er ikke i tvil om at Iran sto bak drapsforsøket

En avhopper fra Irans etterretningstjeneste hevder han vet hvem som sto bak attentatet på forlagsdirektør William Nygaard. Han sier han aldri har blitt kontaktet av norsk politi.

Hagen til William Nygaard

Drapsforsøket som rystet Norge.

En rekke politidokumenter i det uoppklarte attentatet mot forlagssjef William Nygaard er sporløst borte. Men stemmer det at noen ville hindre at en av Norges alvorligste kriminalsaker ble oppklart?