Hopp til innhold
Jens Stoltenberg

Jens Stoltenberg: – Hatet er der fortsatt

Under sin tale i Oslo Domkirke snakket Jens Stoltenberg om drapet på Johanne Ihle Hansen, hærverket på Benjamin Hermansen sitt minnesmerke og om truslene de overlevende etter 22. juli har fått.

Tonje Brenna

Ny våpenlov: Ikke lenger tillatt med våpentypen som ble brukt på Utøya

– Det å være forberedt på at terror kan skje, handler om veldig mye mer enn bare våpenlovgivning, sier Tonje Brenna. Hun overlevde terrorangrepet på AUFs sommerleir i 2011.

Departementsråd Tor Saglie kalte politiets beredskapssenter for symboltiltak.

Justistoppbyråkrat kalte politiets beredskapssenter for «symboltiltak»

Justisdepartementets øverste embetsmann, Tor Saglie, kalte regjeringens prestisjeprosjekt etter 22. juli-kritikken, politiets beredskapssenter, for et «symboltiltak» under et foredrag på universitetet. Uttalelsen skaper reaksjoner.

Helge Mehus

Beredskapstroppens leder glad for at forklaringene blir kjent

Helge Mehus mener intervjuene som er frigitt gir folk en bedre innsikt i hva Beredskapstroppen trodde ventet dem på Utøya.

Beredskapstroppen i gummibåt på vei til Utøya

Politiet i frigjorte 22. juli-dokumenter: – Risikofylt å møte tre til fem mann

De første politimennene som kom fram til Utøya sier de fikk detaljerte beskrivelser fra ungdommer av det som skulle være flere gjerningsmenn.

Helge Mehus

Riksarkivet nekter å utlevere Beredskaps­troppens 22. juli-forklaringer

Hva er egentlig sannheten om politiets innsats 22. juli 2011? Beredskaps­troppen ønsker at forklaringene deres skal offentliggjøres. Men Riksarkivet sier nei.

"Ragnar" fra Beredskapstroppen hadde ansvaret for opplastinga av den røde gummibåten 22. juli. Nå forteller han om valgene som ble gjort.

«Ragnar» ledet teamet i den røde gummibåten: – Dette hadde jeg gjort annerledes i dag

«Ragnar» fra Beredskapstroppen var mannen som hadde ansvaret for opplastingen av den røde gummibåten under aksjonen på Utøya 22. juli. For første gang forteller han om de valgene han tok den dagen.

Terje Klevengen

Tidligere aksjonsleder i ny bok: – 22. juli-kommisjonen må ha trodd at jeg løy

Flere i Beredskapstroppen mener 22. juli-kommisjonens rapport gir delvis feil inntrykk av politioperasjonen på Utøya. Det kommer frem i boka «På vår vakt» om Beredskapstroppens historie.

Nye beredskapskart

– Virker i all slags vær og vind

HØNEFOSS (NRK): Nå er arbeidet med de nye nasjonale beredskapskartene ferdig. Slik skal koordinering av redningsarbeid og arbeid under kriser gjøres enklere, raskere og bedre.