– Det verste som kan skje en utøver

Pål Golberg mener det både er trist og helt unødvendig at Therese Johaug har testet positivt for doping.

Pål Golberg utenfor hotell i Drammen

Pål Golberg

Foto: Merethe Åsegård / NRK

Therese Johaug sier landslagslegen forsikret henne om at kremen hun brukte for solforbrenning ikke sto på dopinglisten. Legen trekker seg med umiddelbar virkning.

Les også: Johaug har testet positivt på forbudt stoff

– Dette er en ny og trist sak og en unødvendig situasjon som norske langrenn har havnet i. Dette er det andre tilfelle der en utøver har fulgt råd fra sin lege. Nå vet vi ikke hva slags konsekvenser denne saken får, men i verste fall kan det bli utestengelse. For en utøver er det det verste som kan skje. Med to dopingsaker på kort tid er ikke det bra for norsk langrenn, sier Pål Golberg som er på treningsleir der Therese Johaug ble solbrent, i Livigno i Italia.

Moralens vokter

Golberg sier at nordmenn har blitt sett på som moralens voktere av utlendingene.

– Det å få to slike saker er ikke bra. Uansett er dette svekkende for norsk langrenn og det føles veldig unødvendig. Dette kunne vært unngått med et googlesøk, sier Golberg.

Golberg tror sesongen blir litt spesiell.

– Utenlandske medier vil vinkle det som de vil og det utenlandske skipubklikummet vil tenke at Norge ikke er noe bedre enn andre land. Så det får nok konsekvenser selv om jeg tror også dette går over, sier Golberg.

Gråtkvalt Johaug

Dette er stoffet Johaug er tatt for.

Gråtkvalt og med rødsprengte øyne sa Johaug at hun har et sterkt ønske om å fortelle sin versjon av situasjonen som har ført til at hun nå er tatt for brudd på dopingreglementet.

– Jeg vil starte med å si at jeg er helt knust. Jeg er vanvittig fortvilet og forbannet over situasjonen jeg har havnet i. Situasjonen er helt ubeskrivelig for meg. Den siste uken har vært den verste i mitt liv, sa Johaug.