Hopp til innhold

Iversen om Ustjugovs «angrep» på Klæbo: – Det er usmakelig

Johannes Høsflot Klæbo tok gull på sprinten i VM, men holdt på å få løpet ødelagt da Sergej Ustjugov kjørte inn i ham i semifinalen. Etter løpet ble russeren disket.

Her dytter Ustjugov til Klæbo etter målpassering i semifinalen.

Laster innhold, vennligst vent..

Johannes Høsflot Klæbo gikk inn til et overlegent gull på VM-sprinten i Seefeld, men det var mest dramatikk i semifinalen.

Først falt nesten både Klæbo og Sergej Ustjugov da nordmannen skar til siden og snek seg inn i sporet foran den russiske bjørnen.

I målområdet etter semifinalen var russeren svært lite fornøyd med Klæbos manøver.

Ustjugov skled kontant inn i nordmannen. Deretter dyttet han, og kom med noen gloser i retning Klæbo. Etter knuffingen ble det munnhuggeri.

Ustjugov fikk først et gult kort av juryen for å ha hindret Klæbo ute i løypen. Deretter ble han sendt rett opp til juryen.

Det hele endte med at Ustjugov fikk nok et gult kort, denne gangen for usportslig oppførsel i målområdet, og ble disket.

Dersom han hadde blitt stående med ett gult kort, så hadde han dratt det med seg videre i VM.

Dytting og kjefting

Klæbo tok hele opptrinnet med et smil.

– Jeg er litt usikker på hva som skjer. Jeg vil ha innersporet, så kommer han. Han kjører rett inn i meg. Det er dytting og knuffing. Jeg syns det er litt artig at han kommer bort etterpå og skal fyre opp etterpå, sier Klæbo.

Emil Iversen hadde litt til overs for Ustjugovs oppførsel.

– Han må puste litt med magen. Det er kjedelig å se. Jeg liker egentlig Sergej, men han er litt usportslig og det er litt usmakelig. Det ser ikke bra ut. Det er bra det ikke ble noe mer der, sier Iversen.

Etter knuffingen ble det et munnhuggeri. Klæbo svarte, og Ustjugov fortsatt å fyre opp. I flere sekunder sto de to skistjernene og slang med leppa til hverandre. Etter hvert løftet Ustjugov armen, plasserte hånden i ansiktet til Klæbo, og dyttet til.

  • Se video av hendelsen øverst i saken!

– Hvordan er det når en russer og en trønder havner i sånn munnhuggeri?

– Det går ganske dårlig. Han avslutter med å si «good luck» Det er jeg som går finale, ikke han. Det skal jeg ta med meg, men jeg vet ikke om jeg vil møte han på en duatlon eller på en sisteetappe, gliser Klæbo.

– Det er sånn som skjer. Det er sprint og tette dueller. Jeg er hverken sur eller irritert, legger han til senere.

Prøver å fleipe det bort

Selv prøver Ustjugov å fleipe bort hendelsen.

– Alle så hva som skjedde. Han var sterkest og vant tittelen. Jeg dyttet eller slo han ikke, jeg bare ga han et klapp på kinnet og sa lykke til i finalen, sier russeren til NRK.

– Men du var sint?

– Ja, fordi sprinten har blitt forvandlet til en slags kamp for tilværelsen i løypen, og det misliker jeg sterkt.

– Jeg var litt sint fordi han var raskere og vant, og at jeg røk ut i semifinalen. Men jeg er glad på hans vegne, insisterer Ustjugov.

VM ski 2019. Langrenn kvinner

Johannes Høsflot Klæbo og Sergej Ustjugov i munnhuggeriet som oppsto etter semifinalen.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

På stadion fulgte mamma og pappa Klæbo spent med. De er på ingen måte sinte på russeren.

– Skal du få det til å bli spenning i langrenn, må det være litt tenning. Jeg vet at de to er meget gode venner på bakrommet, så da må man tåle dette, sier pappa Haakon Klæbo.

– Jeg er bare glad at Johannes ikke slo tilbake, ler mamma Elisabeth.

– Overhodet ikke innenfor

Klæbo får støtte av lagkamerat Sindre Bjørnestad Skar, som ble slått ut i semifinalen.

– Det er Ustjugov som prøver seg på noe som overhodet ikke er innenfor. Så prøver han seg på Klæbo. Han må roe seg ned. Det er han som nesten ødelegger for Johannes sitt løp, sier Sindre Bjørnestad Skar til NRK.

Til slutt vandret Klæbo ut av målområdet, og ga russeren et siste dødsblikk på vei ut mot finaleforberedelsene.

– Han er jo sint. Jeg går ut ifra at juryen gir en reaksjon. Han har fått gult kort, men det var litt over streken, sier sprinttrener Arild Monsen.

Ustjugov fikk altså senere sitt andre gule kort og ble disket.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal