Eide gråt etter VM-bronse: – Jeg skulle ønske Ida var med meg i dag

SEEFELD/OSLO (NRK): Maiken Caspersen Falla spurtet inn til gull på sprinten i Seefeld. Mari Eide, som i fjor høst mistet søsteren Ida, tok bronse.

GRÅT: Mari Eide gråt etter å ha tatt bronse på VM-sprinten i Seefeld.

Laster innhold, vennligst vent..

Den regjerende verdensmesteren fra VM i Lahti, Maiken Caspersen Falla, forsvarte gullet i Seefeld, men Mari Eides overraskende bronse var god som gull.

– Jeg hadde håpet på topp ti i dag, og trodde ikke jeg skulle ta medalje. Det var nok et sjokk for mange i dag at jeg skulle klare det, sier en svært rørt Eide til NRK.

I fjor høst mistet hun søsteren Ida. Tårene triller under intervjuet med NRK.

– Jeg skulle så ønske at Ida var med meg her i dag. Jeg vet hun er der oppe og er kjempestolt og ser ned på meg. Hele familien er her, og jeg kan dele det med dem, etter en tøffe høsten vi har vært gjennom, sier Eide.

Falla var svært glad på lagvenninnens vegne.

– Utrolig gøy at Mari skal lykkes. Vi har vært gjennom en tøff høst, og det at Mari lykkes her ... jeg blir rørt, sier Falla til NRK.

Aadne: – Helt vanvittig

Nils-Ingar Aadne, som var samboer med Mari Eides avdøde søster, sier at suksessen i Seefeld også betyr mye for ham.

– Det blir veldig sterkt fordi hun er rørt og jeg blir rørt. Det er helt vanvittig at hun har klart det, sier Aadne til NRK.

– Jeg vet jo om en som gjerne skulle vært her i dag og som hadde vært utrolig stolt av det Mari får til, sier Aadne.

KLEM: Mari Eide rakk å gi Nils-Ingar Aadne en god klem før pressekonferansen etter torsdagens sprint.

Mari Eide rakk å gi ham og kjæresten Anders Gløersen en god klem før hun hastet inn til pressekonferansen etter torsdagens sprint.

– Det har vært veldig viktig for Mari å ha noe å jobbe mot i høst og vinter. Hun har gjort hele jobben selv og fått lov til å komme tilbake i det tempoet hun har trengt, forteller Gløersen til NRK.

– Jeg er veldig takknemlig for at Skiforbundet og alle har stilt opp, sier Gløersen.

Falla i lykkerus

Falla var i lykkerus etter sitt andre strake VM-gull på sprint.

– Jeg er så glad. Jeg har virkelig vært bekymret for den løypen, det er stor fart på oppløpet. Men det er så gøy å få det til, jeg har trent innmari mye på det, sier hun til NRK.

I et knallsterkt finaleheat mot ikke mindre en tre svensker, tok Falla kommando fra start. I den siste bakken ble hun angrepet på av svenskene, men Maja Dahlqvist falt og tok med seg Jonna Sundling. Stina Nilsson kom seg akkurat unna, men tapte mange meter til Falla.

Falla

GULL: Maiken Caspersen Falla tok gull.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Svenskene dekker bordet for Falla, sa NRK-ekspert Fredrik Aukland.

De meterne hentet hun aldri, og Nilsson måtte nøye seg med sølvet. Mari Eide gjorde et sterkt oppløp og sikret to medaljer til Norge, med sin bronse.

– Falla svikter aldri når det gjelder. En mektig prestasjon, konkluderte NRK-ekspert Torgeir Bjørn.

Siste nytt

 • Frisk Asker til NM-semifinale

  Mats Frøshaug ble den store helten da Frisk Asker slo Lillehammer 2-1 i den sjuende og avgjørende kvartfinalekampen i NM-sluttspillet i ishockey tirsdag. Frisk Asker har fått Vålerenga som semifinalemotstander, mens Storhamar møter Stavanger.

  Lillehammer IK - Frisk Asker
  Foto: Stein Schinstad / NRK
 • Casper Ruud-kamp regnet bort

  Regnvær tvang arrangørene av tennisturneringen Miami Open til å utsette alle tirsdagens kamper. Dermed fikk Casper Ruud en ufrivillig fridag. Ruud skulle ha møtt russiske Jevgenij Donskoj i 2. kvalifiseringsrunde av ATP-turneringen tirsdag.

  Casper Ruud under Australian Open
  Foto: Toru Hanai / Reuters
 • PL-manager bøtelagt for munnbruk

  Everton-manager Marco Silva er ilagt en bot for sitt utbrudd mot dommerne etter 2-3-tapet for Newcastle i Premier League tidligere denne måneden. Silva må ut med 12.000 pund, tilsvarende rundt 135.000 kroner, som følge av episoden.

  Marco Silva
  Foto: Rui Vieira / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal