Eide gråt etter VM-bronse: – Jeg skulle ønske Ida var med meg i dag

SEEFELD/OSLO (NRK): Maiken Caspersen Falla spurtet inn til gull på sprinten i Seefeld. Mari Eide, som i fjor høst mistet søsteren Ida, tok bronse.

GRÅT: Mari Eide gråt etter å ha tatt bronse på VM-sprinten i Seefeld.

Laster innhold, vennligst vent..

Den regjerende verdensmesteren fra VM i Lahti, Maiken Caspersen Falla, forsvarte gullet i Seefeld, men Mari Eides overraskende bronse var god som gull.

– Jeg hadde håpet på topp ti i dag, og trodde ikke jeg skulle ta medalje. Det var nok et sjokk for mange i dag at jeg skulle klare det, sier en svært rørt Eide til NRK.

I fjor høst mistet hun søsteren Ida. Tårene triller under intervjuet med NRK.

– Jeg skulle så ønske at Ida var med meg her i dag. Jeg vet hun er der oppe og er kjempestolt og ser ned på meg. Hele familien er her, og jeg kan dele det med dem, etter en tøffe høsten vi har vært gjennom, sier Eide.

Falla var svært glad på lagvenninnens vegne.

– Utrolig gøy at Mari skal lykkes. Vi har vært gjennom en tøff høst, og det at Mari lykkes her ... jeg blir rørt, sier Falla til NRK.

Aadne: – Helt vanvittig

Nils-Ingar Aadne, som var samboer med Mari Eides avdøde søster, sier at suksessen i Seefeld også betyr mye for ham.

– Det blir veldig sterkt fordi hun er rørt og jeg blir rørt. Det er helt vanvittig at hun har klart det, sier Aadne til NRK.

– Jeg vet jo om en som gjerne skulle vært her i dag og som hadde vært utrolig stolt av det Mari får til, sier Aadne.

KLEM: Mari Eide rakk å gi Nils-Ingar Aadne en god klem før pressekonferansen etter torsdagens sprint.

Mari Eide rakk å gi ham og kjæresten Anders Gløersen en god klem før hun hastet inn til pressekonferansen etter torsdagens sprint.

– Det har vært veldig viktig for Mari å ha noe å jobbe mot i høst og vinter. Hun har gjort hele jobben selv og fått lov til å komme tilbake i det tempoet hun har trengt, forteller Gløersen til NRK.

– Jeg er veldig takknemlig for at Skiforbundet og alle har stilt opp, sier Gløersen.

Falla i lykkerus

Falla var i lykkerus etter sitt andre strake VM-gull på sprint.

– Jeg er så glad. Jeg har virkelig vært bekymret for den løypen, det er stor fart på oppløpet. Men det er så gøy å få det til, jeg har trent innmari mye på det, sier hun til NRK.

I et knallsterkt finaleheat mot ikke mindre en tre svensker, tok Falla kommando fra start. I den siste bakken ble hun angrepet på av svenskene, men Maja Dahlqvist falt og tok med seg Jonna Sundling. Stina Nilsson kom seg akkurat unna, men tapte mange meter til Falla.

Falla

GULL: Maiken Caspersen Falla tok gull.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Svenskene dekker bordet for Falla, sa NRK-ekspert Fredrik Aukland.

De meterne hentet hun aldri, og Nilsson måtte nøye seg med sølvet. Mari Eide gjorde et sterkt oppløp og sikret to medaljer til Norge, med sin bronse.

– Falla svikter aldri når det gjelder. En mektig prestasjon, konkluderte NRK-ekspert Torgeir Bjørn.

Siste nytt

 • Elyounoussi scoret to

  Tarik Elyounoussi scoret et mål i hver omgang da AIK slo Falkenberg 2-0 i Allsvenskan i fotball mandag kveld, melder NTB. Med totalt åtte scoringer så langt i år er nordmannen toppscorer i Sverige.

  Tarik
  Foto: Nils Petter Nilsson / NTB scanpix
 • Sverige til kvartfinale

  Det ble dramatisk da Sverige slo Latvia 5-4 og tok seg til kvartfinale i ishockey-VM. Storfavorittene avgjorde nemlig ikke før 30 sekunder gjensto. Da satte Dennis Rasmussen inn den avgjørende scoringen i åpent mål.

  X00829
  Foto: VASILY FEDOSENKO / Reuters
 • Hegerberg i årets mesterligatropp

  Ada Hegerberg (23) er tatt ut i årets mesterligatropp av Det europeiske fotballforbundet (UEFA), melder NTB. Til sammen har UEFAs tekniske observatører nominert to keepere og 15 utespillere i troppen.

  De nominerte spillerne:

  Keepere: Sandra Paños (Barcelona), Sarah Bouhaddi (Lyon).

  Backer: Millie Bright (Chelsea), Amel Majri (Lyon), Wendie Renard (Lyon), Irene Paredes (Paris Saint-Germain), Lucy Bronze (Lyon), Griedge M'Bock Bathy (Lyon).

  Midtbanespillere: Vicky Losada (Barcelona), Melanie Leupolz (Bayern München), Amandine Henry (Lyon), Dzsenifer Marozsán (Lyon), Alexia Putellas (Barcelona).

  Spisser: Erin Cuthbert (Chelsea), Ada Hegerberg (Lyon), Eugénie Le Sommer (Lyon), Pernille Harder (Wolfsburg), Karen Carney (Chelsea).

  X02762
  Foto: LISI NIESNER / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal