Hopp til innhold

Hopp, menn

Oppsummert

  • Her får du oppdateringer fra herrenes hoppsesong.
  • Advokat bistår Skiforbundet i varslet Stöckl-søksmål

    Landslagstrener Alexander Stöckl skal ha varslet et søksmål mot sin arbeidsgiver Norges Skiforbund. Sistnevnte får bistand i saken fra Elden Advokatfirma.

    VG skrev tidligere mandag at Stöckl i et brev varsler søksmål mot Skiforbundet etter hoppbråket mellom de mannlige landslagshopperne og deres trener.

    Stöckl er uønsket som landslagstrener av hopperne, og VG skriver at østerrikeren i praksis oppfatter seg som oppsagt av Skiforbundet – selv om han fremdeles mottar lønn.

    NRK har vært i kontakt med både Stöckl og hans advokat, men ingen av de ønsker å kommentere saken.

    Advokat Per Ragnar Bronken i Elden Advokatfirma bekrefter imidlertid at han bistår Norges Skiforbund med det varslede søksmålet fra Stöckl.

    – Jeg kan bekrefte at jeg bistår Norges Skiforbund, men utover det har jeg ingen kommentar på nåværende tidspunkt, skriver advokat Bronken til NRK.

    Alexander Stöckl
    Foto: Geir Olsen / NTB
  • Huber vant etter kjempesvev – Johansson på 7.-plass

    Østerrikeren Daniel Huber hoppet hele 247 meter i første omgang og vant hoppernes verdenscupfinale i skiflygingsbakken i Planica.

    Det ble en severdig konkurranse med mange lange svev. Robert Johansson strakte seg til 239 meter i første omgang, før han slo til med 240 meter i sitt andre hopp.

    – Det var deilig å starte sånn. Jeg skulle ønske jeg hadde våget å banke nedslag, men alle knall og fall har nok gått litt til hodet på meg, sa Johansson til Viaplay etter det første hoppet.

    I finaleomgangen klarte han derimot å sette nedslag, og det løftet ham godt opp på resultatlistene. Johansson ble til slutt nummer sju etter å ha levert konkurransens tredje lengste hopp.

    Østerrikeren Huber fulgte opp med 242,5 meter fra en lav avsats i annen omgang. Det holdt til seier med over 40 poeng foran hjemmefavoritten Domen Prevc og polakken Aleksander Zniszczol.

    (NTB)

    FIS Ski Jumping World Cup
    Foto: Borut Zivulovic / Reuters
  • Flere stygge fall i Planica: - Likner noe som er veldig, veldig skummelt

    Den første omgangen av lagkonkurransen i Planica ble preget av tre stygge fall.

    Decker Dean, Giovanni Bresadola og Timi Zajc (på bildet) gikk alle i bakken etter sine lange svev i skiflygingsbakken.

    Sistnevnte falt etter å ha hoppet hele 242,5 meter.

    – Dette begynner å likne noe som er veldig, veldig skummelt. Dette er det tredje fallet i konkurransen, sa Viaplay-kommentator Petter Tenstad etter fallet til Zajc, ifølge NTB.

    Sterk og ustabil vind gjorde at juryen ikke så det forsvarlig å kjøre gjennom to omganger i Slovenia. Dermed ble resultatlisten fra første omgang den endelige.

    Norge endte dermed på tredjeplass etter første omgang bak Østerrike og Slovenia.

    Zajc ble støttet bort fra unnarennet, men har senere blitt blitt fraktet bort fra bakken på båre.

    Fall
    Foto: Brede Bleikelie Thomassen
  • Granerud står over verdenscupavslutningen

    Fjorårets suverene hoppener Halvor Egner Granerud har ikke fått det til å stemme denne sesongen. Nå står han over de siste verdenscuprennene i Slovenia.

    – Tanken er for tom og hoppingen for ustabil til at jeg synes det er fornuftig å sette utfor Planica i år, skriver Granerud i en SMS til Dagbladet.

    27-åringen setter dermed strek for det som har vært en blytung sesong i hoppbakken.

    I fjor vant Granerud både den prestisjetunge hoppuka i tillegg til verdenscupen sammenlagt, men i år har han ikke bokført én eneste pallplass individuelt.

    – Granerud sa til meg at han ikke følte seg helt klar for Planica. Dette på bakgrunn av sesongen sett under ett, sier fungerende landslagstrener Magnus Brevig til Dagbladet.

    Dermed blir Johann André Forfang, Marius Lindvik, Robert Johansson, Sindre Ulven Jørgensen, Robin Pedersen og Benjamin Østvold de norske bidragene i Slovenia.

    Torsdag er det kvalifisering i skifygingsbakken, før det er individuelle konkurranser fredag og søndag. Lørdag er det lagkonkurranse. (NTB)

    Halvor Egner Granerud under Raw Air i Holmenkollen
    Foto: Geir Olsen / NTB
  • Johansson disket fra NM-gull: – Jeg legger meg paddeflat

    Robert Johansson klinket til i finaleomgangen i hopp-NM og trodde han ble norgesmester på Lillehammer. Så ble 33-åringen diskvalifisert, og gullet gikk derfor til Johann André Forfang.

    – Jeg legger meg paddeflat. Det er min feil, sier Johansson til NRK.

    – Det er kjedelig for hopprennet at det blir endringer på ei liste når man har fulgt dramaturgien underveis i rennet, så blir det ikke sånn man tror, sier Forfang til NRK.

Sportsnyheter

Manchester United

United ydmyket og får slakt – ekspert ber forsvarsstjerne gi seg

Manchester United gikk på sitt 13. tap for sesongen mot Crystal Palace. Spesielt forsvarsvikarene og manageren får sterk kritikk etter det som blir kalt årsverste av storklubben.

Siste nytt

  • Ny skadesmell for kriserammede LSK – midtbanespiller operert

    LSK Kvinner må klare seg uten finske Emma Peuhkurinen i flere måneder som følge av en kneskade.

    Det opplyser klubben selv i egne kanaler.

    Peuhkurinen pådro seg kneskaden på trening i forrige uke. Hun er ikke aktuell for spill før etter sommeren.

    – Emma skadet dessverre kneet sitt under en trening på slutten av forrige uke. Etter undersøkelser, ble det bekreftet en meniskskade, som ble operert mandag denne uken. Emma blir først å se tilbake på fotballbanen på høstparten av sesongen 2024, sier medisinsk ansvarlig Simen Gilje Bergan i en uttalelse.

    Nylig mistet LSK Kvinner også den svenske angriperen Amanda Johnsson Haahr til skade. Hun ble skadd i toppserieoppgjøret mot Lyn. Undersøkelser i etterkant viste at 28-åringen står foran en lengre periode på sidelinjen.

    LSK opplyste nylig at klubben er i økonomisk krise og gjør umiddelbare tiltak. Alle ansatte som ikke er spillere, er delvis permittert.

    LSK har uttalt at «det handler om klubbens videre eksistens». (NTB)

    Toppserien i fotball 2024: LSK Kvinner - Brann (4-2)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Dahl blir trener for rekruttlandslagene

    Tinus Dahl er ansatt som trener for rekruttlandslagene i langrenn. Det skriver Norges Skiforbund i en pressemelding. Han skal ha ansvar for både menn og kvinner.

    – Jeg er veldig spent og gleder meg til å snakke med alle løperne og møte gjengen for første gang. Det er en gruppe med dyktige og kompetente løpere. Sammen skal vi forme kulturen, finne felles filosofi og løfte hverandre, sier Dahl.

    Landslagssjef Ulf Morten Aune og fagsjef Per Elias Kalfoss har ledet ansettelsesprosessen.

    – Tinus er en systematisk og hardtarbeidende trener som kan vise til strålende resultater for Team Elon Oslofjord. Vi har sikret oss en meget god trener for Equinor rekruttlandslag. Denne ansettelsen viser også at det er gode muligheter til å avansere på karrierestigen i NSF-systemet, sier de i pressemeldingen.

    Dahl har tidligere trent Team Elon Oslofjord og Lyn Ski.

    Tinus Dahl
    Foto: Norges Skiforbund
  • Daley klar for sitt femte OL

    Stuper Tom Daley får delta i sitt femte OL, det ble klart da han tirsdag ble presentert som en del av det britiske laget. 29-åringen tok en pause fra sporten etter at han vant gull i forrige OL, men kommer til å delta igjen i Paris-lekene.

    FINA Diving World Cup 2021 and Tokyo 2020 Olympics Aquatics Test Event
    Foto: NAOKI OGURA / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal