Hopp til innhold

LSK Kvinner truet av konkurs: Vurderer å kutte i spillernes måltider for å overleve

Den økonomiske situasjonen til LSK Kvinner er kritisk. Nå innfører klubben en rekke kutt.

LSK Kvinner

I TRØBBEL: LSK Kvinner står i en krevende økonomisk situasjon.

Foto: NTB

LSK Kvinner har i flere år vært blant de virkelige topplagene i norsk kvinnefotball. I årene 2012 til 2019 tok klubben syv av åtte mulige seriegull, i tillegg til fem cupgull og en kvartfinale i Mesterligaen.

Etter en skuffende 2022-sesong, var de igjen med i toppen av norsk fotball i fjor, hvor det ble en tredjeplass i Toppserien.

Nå står de i fare å gå konkurs.

«Tradisjonsrike LSK Kvinner befinner seg i en kritisk økonomisk situasjon og det handler om klubbens videre eksistens», skriver klubben i en pressemelding.

LSK Kvinner skriver at den økonomiske situasjonen betyr at konkrete tiltak nå iverksettes:

  • Umiddelbare delvise permitteringer av i praksis alle ansatte (bortsett fra spillere).
  • Administrasjonen går over til bruk av hjemmekontor.
  • Vurdere å kutte måltider for spillere.
  • Kutt av treningstid i LSK-hallen.

I pressemeldingen skriver de at tiltakene vil være utfordrende for alle i og rundt klubben, men at de anser det som nødvendige kutt for å beskytte klubben på kort sikt.

«LSK Kvinner vil presisere at man over mange år nå har hatt kostnadsfokus, og har opptrådt nøysomt slik det er påkrevet for alle klubbene i Toppserien», skriver de i pressemeldingen.

– Vi må skaffe til veie minst fem millioner kroner for å gå i balanse i budsjettet i år, sier styreleder Rune Øien.

Landslagskeeper Cecilie Fiskerstrand er blant profilene som spiller for LSK Kvinner, et lag som trenes av den tidligere landslagsspilleren André Bergdølmo.

NRK-ekspert: – Har de sovet i timen?

Carl-Erik Torp har fulgt Toppserien tett i flere år som fotballekspert i NRK. Han sier det er trist å høre om de økonomiske problemene til LSK Kvinner.

– Det sier alt om utfordringene i kvinnefotballen. Det er tøft å drive klubb på toppnivå, sier Torp.

Fotballeksperten er kritisk til at situasjonen har blitt såpass truende at de eksempelvis må vurdere å kutte i måltider for spillerne.

– De tvinges til dette og har ikke noe valg. Da må de kutte alle steder de kan kutte. Det er et ekstremtilfelle. Det er jo ikke en situasjon de plutselig ble klar over nå, sier han.

– Vi vurderer alle tiltak, og det har vært ett av tiltakene vi nå vurderer, sier styreleder Øien om det mulige kuttet av måltider.

Torp er tydelig på at det sportslige apparatet rundt LSK Kvinner har jobbet veldig bra, men:
– At man ikke har klart å bygge mer klubb og et robust fundament, det er for dårlig. Har de sovet i timen?, spør Torp.

– Vi kan vel ikke si at vi har gjort alt vi har kunnet og vært gode nok, men vi har en struktur på vår klubb som er annerledes enn det som er lagt til grunn for de støtteordningene vi har fra sentralt hold. Det betyr at vi har det mer krevende, svarer Øien.

Carl-Erik Torp

EKSPERT: Carl-Erik Torp.

Foto: BILDBYRÅN NORWAY

Mange tidligere profiler

LSK Kvinner er en selvstendig enhet utenfor selve Lillestrøm Sportsklubb, som har et lag i Eliteserien. Senest i 2022 var det oppe til avstemning på årsmøtet om å innlemme LSK Kvinner som en del av Lillestrøm, men forslaget ble stemt ned.

Laget skiftet navn til LSK Kvinner etter 2009-sesongen. Før det het klubben Team Strømmen. Klubben ble først stiftet som Setskog/Høland i oktober 1989.

En rekke profiler har spilt for klubben, blant andre Hege Riise, Isabell Herlovsen, Emilie Haavi, Guro Reiten, Ingrid Syrstad Engen og Elise Thorsnes.

I fjor ble det kjent at Avaldsnes mistet lisensen og den tilhørende plassen i Toppserien på grunn av økonomiske problemer.

Kvalifisering til Toppserien kvinner, 2. kamp: Avaldsnes – Øvrevoll Hosle

Avaldsnes-spillere i sjokk etter nedrykk: – Begynte å grine

Siste nytt

  • Gåskjenn imponerte igjen i Vueltaen

    Ingvild Gåskjenn imponerte igjen og tråkket inn til 11.-plass på den tøffe etappen i kvinnenes Vuelta a España fredag.

    Hun hang med tetgruppen helt til bare et par kilometer gjensto av den siste bratte stigningen. Da ble det for tøft å matche tempoet til de beste, men hun kom i mål ett minutt etter etappevinner Évita Muzic.

    Den franske 24-åringen var den eneste som greide å følge nederlandske Demi Vollering i den røde ledertrøya, og hun passerte henne også på de siste metrene.

    Vollering økte med sin 2.-plass forspranget til sine nærmeste rivaler i sammendraget. Før de to siste etappene er hun 56 sekunder foran italienske Elisa Longo Borghini.

    Gåskjenn er beste norske på 15.-plass, 5.13 minutt bak lederen.

    fOJ3-7Dfrfg
    Foto: NTB
  • Foden og Shaw vant journalistpris – Ødegaard og Terland i topp seks

    Manchester City-spillerne Phil Foden og Khadija Shaw er av fotballjournalistforeningen (FWA) kåret til sesongens spillere i engelsk fotball.

    Foden fikk 42 prosent av stemmene i avstemningen om årets mannlige spiller. Han vant foran Arsenal-spiller Declan Rice og lagkamerat Rodri. Martin Ødegaard endte på fjerdeplass.

    Det er tredje gang på de fire siste årene at prisen går til en City-spiller. Erling Braut Haaland vant i fjor og Ruben Dias i 2021.

    Elisabeth Terland ble beste norske kvinne på femteplass. Hun har hatt en meget god sesong for Brighton. (NTB)

    Bpk8eLb85F0
    Foto: AP
  • Klart tap for Mol/Berntsen – får avgjørende kamp om plass i cupspillet

    Sandvolleyballduoen Hendrik Mol og Mathias Berntsen tapte klart for de brasilianske hjemmefavorittene George og Andre i verdenstouren i Brasilia fredag.

    Det var deres andre strake tap i gruppespillet etter at de kvalifiserte seg til hovedturneringen ved å vinne to kamper onsdag.

    Natt til lørdag norsk tid spiller den norske duoen mot amerikanske Miles Partain og Andy Benesh i en kamp der vinneren går til cupspillet. Det innebærer plass i første utslagsrunde lørdag.

    Norges stjerneduo Anders Mol og Christian Sørum mister både denne og flere andre turneringer etter at Mol brakk beinet under trening i mars. (NTB)

    VM i beachvolleyball i Mexico
    Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal