Hopp til innhold

LSK Kvinner truet av konkurs: Vurderer å kutte i spillernes måltider for å overleve

Den økonomiske situasjonen til LSK Kvinner er kritisk. Nå innfører klubben en rekke kutt.

LSK Kvinner

I TRØBBEL: LSK Kvinner står i en krevende økonomisk situasjon.

Foto: NTB

LSK Kvinner har i flere år vært blant de virkelige topplagene i norsk kvinnefotball. I årene 2012 til 2019 tok klubben syv av åtte mulige seriegull, i tillegg til fem cupgull og en kvartfinale i Mesterligaen.

Etter en skuffende 2022-sesong, var de igjen med i toppen av norsk fotball i fjor, hvor det ble en tredjeplass i Toppserien.

Nå står de i fare å gå konkurs.

«Tradisjonsrike LSK Kvinner befinner seg i en kritisk økonomisk situasjon og det handler om klubbens videre eksistens», skriver klubben i en pressemelding.

LSK Kvinner skriver at den økonomiske situasjonen betyr at konkrete tiltak nå iverksettes:

 • Umiddelbare delvise permitteringer av i praksis alle ansatte (bortsett fra spillere).
 • Administrasjonen går over til bruk av hjemmekontor.
 • Vurdere å kutte måltider for spillere.
 • Kutt av treningstid i LSK-hallen.

I pressemeldingen skriver de at tiltakene vil være utfordrende for alle i og rundt klubben, men at de anser det som nødvendige kutt for å beskytte klubben på kort sikt.

«LSK Kvinner vil presisere at man over mange år nå har hatt kostnadsfokus, og har opptrådt nøysomt slik det er påkrevet for alle klubbene i Toppserien», skriver de i pressemeldingen.

– Vi må skaffe til veie minst fem millioner kroner for å gå i balanse i budsjettet i år, sier styreleder Rune Øien.

Landslagskeeper Cecilie Fiskerstrand er blant profilene som spiller for LSK Kvinner, et lag som trenes av den tidligere landslagsspilleren André Bergdølmo.

NRK-ekspert: – Har de sovet i timen?

Carl-Erik Torp har fulgt Toppserien tett i flere år som fotballekspert i NRK. Han sier det er trist å høre om de økonomiske problemene til LSK Kvinner.

– Det sier alt om utfordringene i kvinnefotballen. Det er tøft å drive klubb på toppnivå, sier Torp.

Fotballeksperten er kritisk til at situasjonen har blitt såpass truende at de eksempelvis må vurdere å kutte i måltider for spillerne.

– De tvinges til dette og har ikke noe valg. Da må de kutte alle steder de kan kutte. Det er et ekstremtilfelle. Det er jo ikke en situasjon de plutselig ble klar over nå, sier han.

– Vi vurderer alle tiltak, og det har vært ett av tiltakene vi nå vurderer, sier styreleder Øien om det mulige kuttet av måltider.

Torp er tydelig på at det sportslige apparatet rundt LSK Kvinner har jobbet veldig bra, men:
– At man ikke har klart å bygge mer klubb og et robust fundament, det er for dårlig. Har de sovet i timen?, spør Torp.

– Vi kan vel ikke si at vi har gjort alt vi har kunnet og vært gode nok, men vi har en struktur på vår klubb som er annerledes enn det som er lagt til grunn for de støtteordningene vi har fra sentralt hold. Det betyr at vi har det mer krevende, svarer Øien.

Carl-Erik Torp

EKSPERT: Carl-Erik Torp.

Foto: BILDBYRÅN NORWAY

Mange tidligere profiler

LSK Kvinner er en selvstendig enhet utenfor selve Lillestrøm Sportsklubb, som har et lag i Eliteserien. Senest i 2022 var det oppe til avstemning på årsmøtet om å innlemme LSK Kvinner som en del av Lillestrøm, men forslaget ble stemt ned.

Laget skiftet navn til LSK Kvinner etter 2009-sesongen. Før det het klubben Team Strømmen. Klubben ble først stiftet som Setskog/Høland i oktober 1989.

En rekke profiler har spilt for klubben, blant andre Hege Riise, Isabell Herlovsen, Emilie Haavi, Guro Reiten, Ingrid Syrstad Engen og Elise Thorsnes.

I fjor ble det kjent at Avaldsnes mistet lisensen og den tilhørende plassen i Toppserien på grunn av økonomiske problemer.

Kvalifisering til Toppserien kvinner, 2. kamp: Avaldsnes – Øvrevoll Hosle

Avaldsnes-spillere i sjokk etter nedrykk: – Begynte å grine

Siste nytt

 • Hovland klatret på golfrankingen

  Viktor Hovland tar seg opp to hakk og er nummer fem på lista over de best rangerte golfspillerne i verden.

  Bykset skjer etter at nordmannen endte på 3.-plass i PGA-mesterskapet, som var årets andre majorturnering. Hovland kjempet helt inn om seieren, men muligheten glapp på siste hull.

  Da noterte han sin første bogey siden fredagens runde. Det skilte tre slag til vinneren Xander Schauffele.

  Til tross for den sure avslutningen vil helgespillet i Kentucky stå igjen som en stor Hovland-opptur. På grunn av svak form i foranledningen vurderte 26-åringen å droppe PGA-mesterskapet.

  På verdensrankingen er Hovland nå forbi både Jon Rahm (Spania) og Ludvig Åberg (Sverige).

  Oversikten toppes fortsatt av Scottie Scheffler. Amerikaneren ble før helgen pågrepet og siktet for vold mot polititjenestemann og hensynsløs kjøring. Han ble løslatt i tide til å kunne spille videre i PGA-mesterskapet. Der endte Scheffler på delt 8.-plass.

  Majortriumfen gjorde Schauffele til ny verdenstoer. Han passerte nordiren Rory McIlroy.

  (©NTB)

  PGA Championship Golf
  Foto: Jeff Roberson / AP
 • Historisk målrush i Premier League – siste serierunde ga rekord

  Blant andre Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard har gjort sitt for at den nye Premier League-rekorden for flest scorede mål i én sesong står på 1246.

  2023/24-sesongen har gitt flere rekorder, både positive og negative, i engelsk toppfotball. I siste serierunde søndag trengtes 14 mål for å slå rekorden fra 1992/93.

  For 31 år siden, da ligaen for første gang het Premier League, ble det scoret 1222 mål, men da var det attpåtil 22 lag i serien som nå teller 20.

  Rekorden ble slått da lagene i siste serierunde samarbeidet om 37 mål. Det er åtte færre enn rekorden for én runde i PL. Den står på 45 mål og ble satt i februar i år. Den tidligere rekorden for 380 kamper var på 1084 mål og ble satt i 2022/23.

  Haaland
  Foto: Lee Smith / Reuters
 • Roing: Borch til semifinale – kjemper videre for OL-plass

  Kjetil Borch (34) innfridde også i mandagens kvartfinale i singlesculler og holder liv i jakten på sin tredje OL-deltakelse i roing.

  Veteranen ble nummer to i sitt heat bak Jacob Plihal i den amerikanske båten. De tre beste tok seg til semifinale.

  Borch ble slått med 3,29 sekunder. Den siste OL-kvalifiseringen holdes i sveitsiske Luzern.

  Søndag ble det heatseier til Borch i det innledende forsøket.

  Norge har allerede kvalifisert fire båter til årets OL og Paralympics: Kvinner dobbeltsculler, herrer dobbeltsculler, herrer lettvekt dobbeltsculler og kvinner singlesculler (Paralympics).

  Ved siden av Borch er ytterligere én norsk båt på jakt etter OL-billett. Dobbeltfireren for menn med Erik Solbakken, Kristoffer Brun, Jonas Juel og Oskar Helvig imponerte i søndagens kvalifisering og ror mandag semifinale fra klokken 11.06.

  (©NTB)

  Rowing - Men's Single Sculls - Heats
  Foto: PIROSCHKA VAN DE WOUW / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal