Hopp til innhold

Over 60.000 elever får ikke undervisning

I løpet av torsdag denne uken vil enda flere lærere være i streik, hvis KS og Utdanningsforbundet ikke er blitt enige. Streiken går utover elevenes undervisning, sier rektor ved Heggen videregående skole.

Lærerstreiken 2014

Torsdag vil enda flere lærere streike, og da er nærmere 8000 i streik.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Utdanningsforbundet og Kommunens sentralforbund (KS) er ikke blitt enig om arbiedstidsordninger for lærerne, derfor fortsetter streiken som vil ramme over 64.000 elever over hele landet.

-Streiken rammer elevene

Rektor ved Heggen videregående skole i Harstad, Ole-Martin LInaker sier at streiken rammer elevene i grunn- og videregående skole.

-Vi har nå 35 av 60 lærere i streik, og jeg frykter at enda flere lærere taes med i streiken. Det blir en uheldig skolestart for oss, vi vil dele ut skolebøker og onsdag eller torsdag vil elevene bli permitert, sier Linaker.

Håper på løsning

Jens Edvind Nilsen Broderstad
Foto: Provea

Jens Edvind Nilsen Broderstad går i andre klasse ved Heggen videregående skole i Harstad i Troms. Han har aldri opplevd en slik skolestart og håper nå at lærerstreiken tar slutt.

-Nå er det bare å stille opp på skolen i morgen, få lærebøkene og selv begynne å lese så lenge streiken varer, sier Nilsen Broderstad. Det hadde vært lettere å lære hvis man hadde fått opplæringa på klasserommet, men man må gjøre det beste ut av situasjonen som har oppstått. Jeg skjønner lærernes situasjon.

Flexitid hovedårsak til streiken

Lærerstreiken som nå er igang skyldes mest om at KS og Utdanningsforbundet ikke enes om flexitid for lærere. KS mener at lærerne skal være fysisk på skolen 7,5 time pr. dag, men dette er ikke Utdanningsforbundet enig om.

Utdanningsforbundet mener at hvis man pålegger flere arbeidsoppgaver for lærerne, så vil dette gå utover undervisninga for elevene.

Korte nyheter

  • Kvalifiserte seg til UKMs landsfestival med duodjeutstilling

    Loga sámegillii.

    Anna Kalvåg og Isak Øvrevoll har kvalifisert seg til å delta på UKMs landsfestival med hver sin duodjeutstilling.

    Det skriver Hamarøy kulturskole på sine sider. I alt fire elever fra Hamarøy kulturskole har kvalifisert seg til landsfestivalen.

    Ingebjørg Jakobsen ja Julia Paulsen kvalifiserte seg til Bodø med sin egneskrevne låt «Glømte ting».

    – Vi gratulerer stort, og er veldig stolt av dere, skriver kulturskolen.

    Landsfestivalen arrangeres i Bodø 21.-25. juni, og hele 500 ungdommer har alle gått videre fra sine fylkesfestivaler og møtes i Bodø i juni.

    UKM fylkesmønstring, Isak Øvrevoll, Anna Kalvåg
    Foto: Elena Junie Paulsen / NRK
  • Beassaba UKM riikkafestiválii duodječájáhusain

    Les på norsk.

    Anna Kalvåg ja Isak Øvrevoll beassaba UKM riikkafestiválii goabbat duodječájáhusain.

    Dan čállá Hábmera kulturskuvla iežaset siidduin. Oktiibuot njeallje oahppi Hábmera kulturskuvllas besset riikkafestiválii.

    Ingebjørg Jakobsen ja Julia Paulsen beassaba gis Bådåddjoi sudno lávlagiin «Glømte ting».

    – Mii sávvat didjiide ollu lihku, ja leat hui rámis dinguin, čállá kulturskuvla.

    Riikkafestivála lágiduvvo Bådådjos geassemánu 21.-25. b. Olles 500 nuorat besse viidásabbot iežaset fylkkafestiválain, ja besset deaivvadit Bådådjos geassemánus.

    UKM fylkesmønstring, Isak Øvrevoll, Anna Kalvåg
    Foto: Elena Junie Paulsen / NRK
  • Sluttet å drikke for over et år siden

    Loga sámegillii.

    Henning Anti sluttet å drikke for over et år siden.

    – Venner var redde for at jeg skulle dø av all festingen, forteller han i podkasten Gozuid alde. Se hele episoden i tekstet versjon her.

    Brannfakler, tabuer og løse kanoner. Ella Marie Hætta Isaksen og Sajje Solbakk sprenger grensene for hva som er lov å snakke om i Sápmi.

    Henning Anti sluttet å drikke for over et år siden. - Venner var redde for at jeg skulle dø av all festingen.