Hopp til innhold

Må innstille seg på andre jobber

Håpet var å få jobbe sammen i mange år for å lage folkefest. Nå pakker de ansatte i OL-etaten sammen sakene sine.

Eli Grimsby foran en Oslo2022-plakat

Det er uvisst hva som vil skje med alle OL-effektene. Flere folk har allerede stukket hodet innom kontorene for å få med seg en liten suvenir fra folkefesten som nå har blitt en drøm, forteller Eli Grimsby, direktør for Oslo 2022.

Foto: Nora Evensmo Hvistendahl / NRK

Marit Breivik

Assisterende toppidrettssjef, Marit Breivik.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Det er stille i de lange korridorene inne på Olympiatoppen på Sognsvann i Oslo. Det er høstferie, men likevel er lufta ekstra tykk. De harde fakta har begynt å synke inn hos ja-siden: det blir ikke OL i Oslo.

Gangene skulle vært fylt av jubel, men det er dørgende stille.

– Det er klart at det er skuffende på vegne av toppidrettsutøvere, og vi som er tett rundt dem, at de ikke får den opplevelsen på hjemmebane. Men livet går jo videre, sier assisterende toppidrettssjef, Marit Breivik.

Av og til er det lov å være litt dårlig taper, og kanskje spesielt i dag, men OL-forkjemperen har likevel valgt å sette på seg et profesjonelt smil.

– Vi er raske til å rette blikket framover, og fokusere på hva vi skal bruke energien på framover. Nå skal vi bli best mulig forberedt til Rio og neste vinter-OL, sier Breivik.

– Det er en uvirkelig stemning

Inne på OL-etatens kontorer kommer Eli Grimsby gående rak i ryggen. Skrittene skjærer gjennom den monotone lyden fra kaffemaskinen som står like ved inngangen. På bordet ligger én bukett med blomster.

–Det er jo en litt uvirkelig stemning fremdeles. Vi opplevde jo det som skjedde i går som noe som kom litt brått på, det må jeg jo si, sier Grimsby.

Ved siden av henne står OL-bord og plakater skjøvet pent inntil veggen. Flere folk har allerede stukket hodet innom kontorene for å få med seg en liten suvenir fra folkefesten som nå har blitt en drøm.

– Alle er jo selvfølgelig skuffet og lei seg, og noen er forbanna. Det er en blanding av følelser. Samtidig er det en veldig stolthet i forhold til det arbeidet vi har levert. Vi har levert med en god kvalitet, sier en stolt Grimsby.

– Døren er fortsatt åpen

I morgentimene samlet hun resten av etaten, som de siste ukene har bestått av ca. 20 personer, for å sammen kunne kjenne på at det hele var over. Kvelden før tok hun dem med ut på pizza.

Det er usikkert hvordan det hele skal avvikles, og ikke minst hvilken jobb OL-arbeiderne skal gå tilbake til. Noen har tatt permisjon fra en annen jobb i kommunen. Andre står mer på bar bakke.

– Som jeg sier til alle: Når de kommer på mandag er døren fortsatt åpen, og kortet virker fremdeles, forteller Grimsby.

Saken fortsetter under bildet.

Det er stille i korridorene til OL-etaten etter at det ble klart at det ikke blir et OL i Oslo.

Torsdag formiddag var det dørgende stille i korridorene til OL-etaten.

Foto: Nora Evensmo Hvistendahl / NRK

Håper anleggene likevel blir noe av

OL-etaten har fått blomster etter at det ble kjent at det ikke blir et OL i Oslo

Blomster og et drøss av støtteerklæringer har kommet inn til OL-etaten etter at de fikk vite at det ikke blir et OL i Oslo.

Foto: Nora Evensmo Hvistendahl / NRK

Støtteerklæringene har rent inn via sosiale medier, mail og sms. Også motstandere har sendt inn en liten kondolanse. Men Grimsby har ikke tenkt til å la slaget gå helt tapt.

– Vi hadde ingen plan B. Vi hadde planlagt å vinne, og jobbet mot det. Så det vi må gjøre nå er å legge fram en anbefaling for byrådet om hvordan det skal avvikles på best mulig måte, sier hun og fortsetter:

–Jeg er opptatt at det som står igjen blir brukt på en god måte. Jeg er veldig stolt av de planene vi har kommet fram til. Vi har fått synliggjort muligheter i Groruddalen og mulighet for idrettsanlegg i denne byen.