Hopp til innhold

Pakistansk politi jakter på norsk-pakistaner etter trippeldrap

Trippeldrapet i Pakistan skjedde i huset til en norsk slektning under et forsøk på å løse en familiekonflikt. Nå er den antatte gjerningsmannen og den norske statsborgeren som eide huset, forsvunnet i Pakistan.

Forseglet dør

Politiet gikk lørdag kveld til aksjon mot de siktedes leilighet i Oslo. Nå er broren til en av de siktede etterlyst i Pakistan.

Foto: Simon Solheim / NRK

Politiet i Gujratområdet bekrefter overfor NRK at de i tillegg til den antatte gjerningsmannen også jakter på en norskpakistaner i forbindelse med trippeldrapet i Pakistan.

– Han er anmeldt i forbindelse med drapssaken og derfor ønsker vi å komme i kontakt med ham. Vi har snakket med ham på telefon og bedt ham om å komme og forklare seg, men det har han nektet å gjøre, sier politietterforsker Arshad Ahmed ved politistasjonen i Sadar Gujrat til NRK.

Politiet i Pakistan tror norskpakistaneren nå forsøker å komme seg ut av landet.

– Vi ser at det er brukt to forskjellige våpen i forbindelse med drapet i boligen til vedkommende, og derfor tror vi at det ikke bare er snakk om én gjerningsperson, sier Ahmed.

Bror til fengslet familiefar

Norsk-pakistaneren, som nå er forsvunnet i Pakistan, er broren til den fengslede familiefaren i Norge. Han er også onkel til den antatte gjerningsmannen, som er pakistansk statsborger.

Den antatte gjerningsmannen og de tre mennene som nå er drept i Pakistan skal ha vært samlet i huset til nordmannen for å mekle i en familiekonflikt.

De tre drepte skal være den antatte gjerningsmannens brødre og far.

Etter det NRK får opplyst skal den norske statsborgeren ha vært i huset da drapene skjedde.

Politioverbetjent Grete Lien Metlid i oslopolitiet sier til NRK at de ikke har mottatt noen anmodning om bistand fra pakistansk politi.

Bodd lenge i Norge

Norsk-pakistaneren, som er en av personene pakistansk politi nå leter etter, er født i Pakistan, men flyttet til Norge på 1970-tallet. Han er bosatt i Østfold og har tidligere drevet restaurant på Østlandet.

Venner som kjenner familien godt sier til NRK at de ikke tror det er sannsynlig at norskpakistaneren har hatt noe med drapene å gjøre.

En venn mener han kan ha stukket av fordi han ville unngå å havne i kontakt med pakistansk politi, som vennen hevder kan være ufine under pågripelser og avhør.


Ikke etterlyst av norsk politi

Norsk-pakistaneren, som nå er forsvunnet i Pakistan, er ikke etterlyst av norsk politi. Politiet i Norge henviser alle spørsmål som gjelder selve drapshandlingen i Pakistan til pakistansk politi.

– Jeg kan ikke svare for etterforskningen i Pakistan, men all informasjon vi mottar fra pakistansk politi kan selvfølgelig få betydning for etterforskningen her i Norge, sier politioverbetjent Grete Lien Metlid.

Forhandlinger skal ha endt med drap

Både kilder som kjenner familien og kilder som har tett kontakt med politiledelsen i byen der drapene skjedde, sier familiekonflikten dreide seg om uenighet rundt en skilsmisse.

Familiemedlemmene skal ha vært uenige om det skulle bli gitt tillatelse til å ta ut skilsmisse mellom den ene broren, som nå er drept, og hans norsk-pakistanske kone.

Kona er datteren til det norsk-pakistanske ekteparet som nå sitter varetektsfengslet i Oslo, siktet for medvirkning til trippeldrapet.

Etter det NRK får opplyst, ønsket den antatte gjerningsmannen at familien skulle godkjenne skilsmissen, slik at han selv kunne gifte seg med brorens kone.

Ifølge Aftenposten hadde de to familiene opprinnelig en avtale om at den norske datteren skulle gifte seg med den antatte drapsmannen.

Men i stedet for å komme til enighet, endte meklingsmøtet med at broren, som ønsket skilsmissen, skjøt og drepte faren og den ene broren inne i huset der meklingsmøtet ble holdt.

Etter de to drapene, skal den antatte gjerningsmannen ha kidnappet den tredje broren og tatt ham med til nabolandsbyen, hvor også han ble skutt og drept.

I slekt

De to familiene i Norge og Pakistan skal være i slekt. Etter det NRK får opplyst, er den antatte gjerningsmannen nevøen til den 64-årige familiefaren i Norge, som er siktet for medvirkning til drapene.

Det norsk-pakistanske ekteparet i Norge er siktet for medvirkning til drapene. De var ikke selv i Pakistan da drapene ble begått og nekter begge for å ha noe med drapene å gjøre.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT

Siste nytt