Hopp til innhold

Fylkesordføreren mener Ottersland bør være raus og gi milliongaven

Fylkesordfører Bjørgulv Sverdrup Lund i Aust-Agder mener Ole G. Ottersland bør snu, og gi en kreftrobot til 25 millioner kroner til sykehuset i Arendal.

Bjørgulv Sverdrup Lund

Fylkesordfører i Aust-Agder, Bjørgulv Sverdrup Lund, mener investor Ole G. Ottersland bør gi gaven han har tilbudt Sørlandet sykehus.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

– Han bør være raus til det beste for de som trenger denne maskinen, og derfor synes jeg han bør gå med på betingelsene til sykehusledelsen og donere denne gaven, sier Lund til NRK.no.

Ole G. Ottersland

Investor Ole G. Ottersland har trukket gaven på 25 millioner kroner, fordi han mener sykehusledelsen ikke har møtt betingelsene.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Tirsdag ble det kjent at Ottersland trekker gaven på 25 millioner kroner som skulle gi sykehuset i Arendal en kreftrobot. Han mener betingelsen om at kreftkirurgien ikke skal samles i Kristiansand ikke er møtt.

– De(sykehusledelsen, red.anm.) sier at vedtaket om å samle kreftkirurgien i Kristiansand står fast, og når man i tillegg sier at det om 5–7 år skal komme en slik robot også i Kristiansand, så skjønner jeg hvor det bærer hen, sa investoren fra Arendal til NRK.

Video 24f147f7-685a-4082-acde-92382a0c51fc.jpg

Investor Ole G. Ottersland trekker gaven til en verdi av 25 millioner kroner. Han sier til NRK.no at avslaget er endelig. Innslaget er fra tirsdag.

Forsøkte å møte kravene

Jan Roger Olsen

Sykehusdirektør Jan Roger Olsem mener Otterslands krav er møtt, og er overrasket over at investoren trekker gaven.

Foto: Thomas Grønvold / NRK

Ledelsen ved sykehuset har anbefalt sykehusstyret å ta imot gaven, etter at det ble enighet om at en slik robot kunne plasseres i Arendal

Sykehusdirektør Jan Roger Olsen mener de har oppfylt alle kravene som ble stilt av Ottersland. Investoren påpeker på sin side at beslutningen om å trekke gaven er endelig.

Fylkesordfører Bjørgulv Sverdrup Lund i Aust-Agder synes det er trist at gaven nå trekkes.

– Da blir det nok ingen kreftrobot i Arendal i denne omgang, så det blir nok utsatt. Og så kommer det nok en i Kristiansand allikevel. Det er sånn jeg oppfatter det, sier fylkesordføreren.

– Jeg tror det vil være fornuftig av ham å være raus i denne avslutningsfasen. Det er viktig for å lande denne gaven på en god måte.

null
Spiller nå
Lett å få flyskrekk av dette - men det finnes råd 00:41
Neste

Økonomistatus

Strømpris i dag

Inkludert avgifter

Billigst kl. 14 1,58 kr
Dyrest kl. 20 2,56 kr

Strømkostnader nå

  • Steke pizza 0,6 kr 25 min.
  • Dusje 6,3 kr 10 min. / 100 liter vann
  • Vaske klær 0,8 kr En vask
  • Varmeovn 1,5 kr 1000w, en time

Styringsrenta i prosent

Høyere styringsrente betyr økte utgifter dersom en har boliglån

Økte matpriser

Hvor mye matprisene har økt det siste året, sammenlighet med lønnsutvikling

  • Matvarer Mars 2023 – mars 2024
    + 6,1 %
  • Lønnsutvikling Anslag for 2024
    + 4,9 %