Hopp til innhold

Vraket Brekk er ikke bitter

Lars Peder Brekk avviser at han er bitter etter at 13 lokallag i Nord-Trøndelag heller vil ha Marit Arnstad som Senterpartiets toppkandidat før valget neste høst.

Landbruksminister Lars Peder Brekk

Lars Peder Brekk er vraket av mange lokallag som Senterpartiets toppkandidat i Nord-Trøndelag.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Marit Arnstad

Marit Arnstad ligger an til å overta Lars Peder Brekks stortingsplass for Senterpartiet.

Foto: Trond Vestre / NRK

I går kveld ble det klart at 13 lokallag i Nord-Trøndelag Senterparti ønsker Arnstad på førsteplass på stortingslista. Bare seks lag vil ha Brekk på førsteplass.

Det er klart etter at lokallagene hadde sine egne nominasjonsmøter mandag og tirsdag.

– En god prosess

– Neida, jeg er ikke bitter over dette resultatet. Det har vært en åpen prosess, og den er håndtert på en god måte i organisasjonen i Nord-Trøndelag. Både jeg og Marit har gått inn i dette med åpne øyne, sier Lars Peder Brekk til NRK.

Brekk måtte i sommer gi seg som landbruksminister i Stoltenberg-regjeringen. Samtidig ble Marit Arnstad trukket inn i regjeringen som samferdselsminister.

– Med de endringene som skjedde i regjeringen, var jeg forberedt på dette resultatet. Nå vil jeg gratulere Marit Arnstad med oppslutningen i lokallagene i Nord-Trøndelag. Nå får nominasjonskomiteen jobbe videre med saken, sier Brekk som i dag er parlamenatrisk leder for Senterpartiet på Stortinget.

Marit Arnstad har også lokal støtte i Senterungdommen. For verken Brekk eller Arnstad har det så langt vært aktuelt å stille på andreplass på Senterpartiets valgliste før stortingsvalget i sepember neste år.

Det kan bety slutten på Lars Peder Brekks lange karriere i norsk toppolitikk.

– Ennå ikke avgjort

Senterpartiet holder sitt nominasjonsmøte i Nord-Trøndelag 24. november. Fram til den tid skal nominasjonskomiteen i partiet jobbe seg fram til et listeforslag.

– Vi kan ikke allerede nå si hvem som vil gå av med seieren i partiet. Komiteen skal nå ha møter både med Marit Arnstad og Lars Peder Brekk. Deretter lager vi en innstilling til nominasjonsmøtet, sier lederen i valgkomiteen i Senterpartiet, Randi Dille.