Hopp til innhold

Brekk gir ikke opp kampen

Lars Peder Brekk gir ikke opp kampen om topplassen på Senterpartiets valgliste i Nord-Trøndelag neste år.

Tett kamp mellom Brekk og Arnstad

Lars Peder Brekk kjemper for sitt politiske liv, men kan bli vraket til fordel for Marit Arnstad før stortingsvalget neste høst.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

De siste dagene er det stadig flere som har ønsket Marit Arnstad som Senterpartiets toppkandidat i Nord-Trøndelag før neste års stortingsvalg. Denne uka gikk også Senterungdommen inn for Arnstad foran Brekk.

– Viktig for Namdalen

– Jeg mener det er viktig at Namdalen fortsatt har et talerør på Stortinget, sier Brekk til Namdalsavisa.

Lars Peder Brekk kommer fra Vikna, og sitter i dag på Stortinget. Slik det ser ut nå i de politiske partiene, kan Namdalen bli uten stortingsrepresentanter for første gang på over 50 år.

I dag har Nord-Trøndelag fem faste plasser på Stortinget. I tillegg kommer en plass for utjevningsmandat. Men neste år mister fylket en av de faste plassene etter den nye valgordningen. Dermed blir nåløyet enda trangere for den som ønsker seg på Stortinget.

– Jeg ønsker førsteplassen, men signalene så langt peker mer mot Marit Arnstad enn mot meg. Men jeg får vurdere situasjonen etter hvert når folk har rangert, sier han til avisa.

Starter til uka

Nominasjonsprosessen i Nord-Trøndelag Senterparti starter for fullt til uka. Da skal alle lokallagene sette opp sine lister over aktuelle kandidater. Den endelige stortingslista skal vedtas på nominasjonsmøtet 24. november.

– Jeg håper det blir med i vurderingen at vi bør ha med en namdaling på stortingslista i Nord-Trøndelag. Jeg mener det må telle, sier Brekk til avisa.

Tidligere har både Arnstad og Brekk gjort det klart at det ikke er aktuelt å stå på lista, om de ikke får førsteplassen.