Hopp til innhold

– Vemodig at Brekk går av

Samtidig er lederen i Senterpartiet i Nord-Trøndelag glad for at Marit Arnstad er tilbake som statsråd.

Nye ministre

Statsminister Jens Stoltenberg presenterte de to nye statsrådene Marit Arnstad og Trygve Slagsvold Vedum mandag formiddag.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Tomas Iver Hallem, varaordfører i Verdal

Tomas Iver Hallem, leder i Senterpartiet i Nord-Trøndelag.

Foto: Tariq Alisubh / NRK
Lars Peder Brekk

Lars Peder Brekk er ferdig som landbruksminister.

Foto: Philip Hofgaard / NRK

– Det er litt overraskende at det kom nå. Når det først skjer er jeg fornøyd med at Marit Arnstad har kommet inn som samferdselsminister. Lars Peder Brekk har sittet i fire år, at han går av som landbruksminister er litt vemodig, sier Tomas Iver Hallem, leder i Senterpartiet i Nord-Trøndelag til NRK.

Mandag formiddag ble det klart at to av Senterpartiets statsråder blir skiftet ut.

Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa erstattes av Marit Arnstad.

Lars Peder Brekk får avløsning som landbruksminister av Trygve Slagsvold Vedum.

Roser Brekk

Sp-lederen i Arnstads og Brekks hjemfylke Nord-Trøndelag, sier den avgåtte landbruksministeren har stått på for norsk landbruk.

– Jeg kjenner han godt, og jeg må si at han har stått på for landbruket i de fire årene. Han har lagt fram ei landbruksmelding med tanke på framtida og har bidratt til at inntektsutviklinga i landbruket har vært positiv.

Samtidig er han glad for at Marit Arnstad er tilbake som statsråd.

– Med Marits engasjement og energi får vi helt sikkert en ny samferdselsminister som vil ha visjoner for å utvikle Norge. Jeg er spent på hvordan hun skal bidra til den debatten, sier Tomas Iver Hallem.

– Ingen nominasjonsstrid

Da statsrådsskiftene ble klare sa Venstres Trine Skei Grande at utnevnelse av Marit Arnstad var spennende, men at det var spesielt av paritet å avgjøre en nominasjonsstrid i Nord-Trøndelag med statsrådsutnevnelser.

Det er en oppfatning Hallem ikke kjenner seg igjen i.

– Vi har to kjempegode kandidater med Marit Arnstad og Lars Peder Brekk. Nå skal vi ha en ordentlig prosess der lokallagene skal være med å avgjøre hvem som skal representere oss på Stortinget neste høst, sier Tomas Iver Hallem i Senterpartiet i Nord-Trøndelag.

Video: Kyrre Nakkim kommentererer statsrådskiftet

Kyrre Nakkim kommenterer statdsrådskifte