Hopp til innhold

Northug avviser poker-påstand

– Dette er 100 prosent feil, sier Petter Northugs pressetalsmann til påstanden om at han skal ha spilt poker med en av de tiltalte i den pågående hasj- og utpressingssaken i Trondheim.

Den 21 år gamle medtiltalte i hasjsaken påsto at han hadde spilt poker på samme sted som Northug.

Den 21 år gamle medtiltalte i hasjsaken påsto at han hadde spilt poker på samme sted som Northug. Det innfelte bildet er fra da Northug deltok i poker-VM i Las Vegas.

Foto: Montasje NRK / Tegning Knut Løvås / Steve Marcus / Reuters. / NRK

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Politiets hovedvitne, den medtiltalte 32-åringen, forklarte i Sør-Trøndelag Tingrett i går at HA-topp Leif Kristiansen tok kvelertak på 21-åringen i klubblokalene i Trolla. Det skal ha skjedd etter at transporten av 10 kilo hasj gikk i vasken.

I retten i dag påstod den medtiltalte 21-åringen at han ikke var i Trolla, men at han tvert i mot var på ei pokerturnering i Trondheim denne kvelden. Han hevdet i retten at han husket kvelden, 8. juni 2009, spesielt godt fordi, ifølge han, var Petter Northug også til stede.

Tiltalte ville ikke si noe om hvor i byen denne pokerturneringa hadde vært. Etter det NRK kjenner til er den aktuelle pokerklubben nå lagt ned.

– Dette er 100 prosent vrøvl

Gjennom sin pressetalsmann Otto Ulseth tilbakeviser Petter Northug dette overfor NRK.no onsdag ettermiddag.

– Denne påstanden er 100 prosent feil, sier Petter Northug via Ulseth til NRK.no.

Otto Ulseth reagerer sterkere på NRKs publisering av påstanden i rettsaken enn på selve påstanden.

– Det er NRK som har bragt denne meningsløse påstanden videre uten å overholde «Vær Varsom»-plakatens krav til samtidig imøtegåelse.

Til adressa.no sier Otto Ulseth at Northug aldri har spilt ulovlig poker i Norge, og at han har vært veldig nøye med å holde seg unna dette.

Forsvareren tror på tiltalte

Forsvarer for Leif Kristiansen, Morten Furuholmen, tror 21-åringen snakker sant.

– Det er ingen grunn til å betvile forklaringa, sier han.

Dette fordi forklaringa er detaljert.

– Nå har han ytterligere spesifisert det som skjedde og navngitt Petter Northug som en som var der. Jeg tviler på at han ville gjort det om det var en konstruert historie, sier Furuholmen.

Saken fortsetter nedenfor bildet.

Han mener dette viser at det er grunn til å sette spørsmålstegn ved 32-åringens forklaring.

– Det er den politiet bygger tiltalen på, sier Furuholmen.

Han har ikke sjekket med Northug om forklaringa stemmer.

– Dette er nye opplysninger. Jeg vil ikke forstyrre treningsprogrammet til Petter Northug for å få ham til Trondheim. Da vil jeg bli nasjonalt uthengt og det ønsker jeg ikke.

Stort oppdrag

– 10 kilos-opplegget var det største på lenge. Det var 32-åringen sitt opplegg, min rolle var å få hasjen fra Oslo til Trondheim, sier 21-åringen.

Han avviser at påstanden om at 32-åringen ellers hadde stor tilgang på leveranser av hasj.

– Når jeg hører 32-åringen snakke her i retten om store kvanta med kokain som også skulle være inne i bildet er det bare å flire av.

Den tiltalte 21-åringen stod fast ved at det var han som bestemte seg for å øke kvantumet fra 3 til 10 kilo mens han var i Oslo og at Leif Kristiansen ikke hadde noe med det å gjøre. Kristiansen har sagt seg skyldig i retten for befatning med 3 kilo hasj.

Lånte penger

21-åringen lånte blant annet 250 tusen kroner av sin far og betalte til den antatte HA-lederen da politiet tok hasjen som 21 åringen fraktet fra oslo til Trondheim og som ble beslaglagt på Støren.

Forsvareren lurte på hvorfor 21-åringen ikke betalte pengene direkte til de som skulle ha dem, nemlig norsk-vietnameseren i Oslo som leverte narkotikaen.

– Jeg kunne ha gjort det, men det var naturlig at han (Leif Kristiansen red.anm) gjorde det, svarte 21- åringen.

Han avviste også påstanden fra 32-åringen om at Kristiansen skal ha tatt kvelertak på 21- åringen i klubblokalene til HA i Trolla ved ett tilfelle etter at hasjtransporten var gått i vasken.

– Jeg hilste alltid på Leif med et fast håndtrykk, sa 21-åringen, som altså gir et helt annet inntrykk av hvordan den antatte HA-lederen opptrådte da hasjtransporten gikk i vasken enn 32-åringen fortale i retten.

Splid

Utover høsten 2009 distanserte 21-åringen seg fra den tidligere kameraten, 32 åringen. 21-åringen jobbet på bakeri, men ønsket å få hyre på sjøen.

I januar 2010 forverret forholdet seg betraktelig blant annet på grunn av 32-åringens angivelig økende pillemisbruk som gjorde ham irritabel og mistenksom. En krangel om 15000 kroner i kontanter som 32-åringen eide, men som forsvant fra etter en fest, gjorde det ikke bedre.

32-åringen ble også sint på kjæresten til 21-åringen, fordi hun ble beskyldt for å ha tystet på ham til politiet. Han truet med å slå henne, selv om hun var gravid, fortalte 21-åringen i retten.

Avviser flere påstander

Han ble også spurt av forsvaren sin om han hadde hørt at det var satt en pris på hodet til 32 åringen (fordi han har gått til politiet og tystet, red. anm)

– Nei, svarte 21-åringen.

Forsvarer for 32-åringen, Tone Skålevik Nilsen spurte i retten om norsk vietnameseren fikk garantier for at han kom til å få nærmere 900 tusen kroner etter hvert fra salget.

– Leif stod som en garantist på en måte, han (norskvietnamseren) så vel at jeg var med Leif på en måte og stolte på det, svarte 21-åringen.

– Er ikke det å forhandle om kvantum en større rolle enn bare det å frakte hasjen, slik du gjorde undret Skålevik Nilsen.

– Jeg visste at 32-åringen hadde lyst på mer hasj, og derfor var det naturlig å spørre om å få mer til redusert pris.

– Hvordan skulle gevinsten fordeles, spør dommeren.

– Det var ikke satt opp noen nøkkelfordeling, svarer tiltalte.

– Skulle du få noen penger fordi du henta partiet, spør dommeren.

21-åringen forklarer at det ikke var avtalt noe, men han regnet med at han kanskje skulle være med på å levere ut en del hasj for 32-åringen og innkassere pengene. Regnet med at han skulle få en del av overskuddet når 32-åringen solgte hasjen.

-Var dette 32-åringens eiendom spør dommeren.

-Jeg vet ikke helt, jeg pleide jo å få en del som jeg ga til mine venner mot betaling. Men i utgangspunktet så var det jo 32-åringens ”eiendom”.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.