Hopp til innhold

Rissa får 65 nye arbeidsplasser

Nortura etablerer et nytt kyllingslakteri i Rissa.

– Vi satt i kommunestyremøte og da pressemeldingen kom, sprettet vi noen flasker med alkoholfri sjampanje. Vi skålte for en av de største etableringene av arbeidsplasser i Rissa på mange, mange år, sier ordfører Per Kristian Skjærvik (Ap) til NRK.

Oppstart i 2012

Anlegget får rundt 65 arbeidsplasser og skal være i drift innen 1. februar neste år, opplyser Nortura i en pressemelding.

I fjor vår ble storfeslakteriet i Rissa lagt ned. Da forsvant 35 arbeidsplasser. Og det er her Nortura nå etablerer et anlegg for slakting av kylling.

– Nå får vi opprettet et kyllingslakteri på Haugamyra i de samme lokalene. Og så får vi 65 nye arbeidsplasser, det er som et eventyr, sier ordføreren.

Stor betydning

Rissa kommune har i underkant av 6.500 innbyggere. Da betyr 65 nye jobber mye, sier ordføreren.

– Vi får nye innbyggere som igjen genererer ny inntekt. Det kommer skattebetalere til kommunen, pendlere slipper å reise, sier Skjærvik som legger vekt på at dette ikke bare er en etablering for Rissa kommue, men for hele Fosen.

Han tror ikke slakteriet hadde blitt lagt til Rissa uten et tett samarbeid mellom kommunen, det lokale næringsselskapet og bondelagene i Sør- og Nord-Trøndelag.