To kjappe fra Prica kan gi hjemmegull

Rade Prica er i farlig høstform og sikret RBK tre poeng. Nå kan Rosenborg sikre gullet På Lerkendal 24. oktober mot tabelltreer Tromsø.

Nils Arne Eggen før kampen på Hønefoss Stadion.

En tiltrengt skåring av Rade Prica førte laget opp i ledelsen etter 41 minutter. Ett minutt på overtid lagde han like så godt ett til.

Kampen Hønefoss - Rosenborg spark for spark.

To på Rad(e)

Rades første skåring kom da Prica fikk slengt av gårde et skudd mot mål i trengt posisjon etter at Solvoll først misset i en hodeduell med Iversen i første bølge.

På 2-0 kom Rade Prica løpende inn på et innlegg fra høyre som gikk over hele Hønefoss-forsvaret. Keeper Thomas Solvoll var utspilt og da ventet Prica på bakerste stolpe. 0-2 til pause.

Hønefoss svarte i andre omgang

Fem minutter ut i andre omgang kunne Hønefoss redusert. Davy Claude Angan sto dessverre klart i offside da han fikk ballen og satte inn bak Danuel Örlund. Annulert.

Fem minutter senere var Prica nære ved å lage sitt tredje mål. Han fikk ballen fra Steffen Iversen, men en uheldig touch gjorde at han komm for skrått inn foran mål.

Hønefoss kom tilbake. Etter 43 minutter tråklet Angan seg ned til dørlinja og sendte ballen flatt gjennom hele feltet. Bare flaks og en usedvanlig god Daniel Örlund gjør at Rosenborg sto med null bakover så langt.

Samme Örlund tente på alle pluggene etter 71 minutter da han fikk Tor Øyvind Hovda inn i ribbeina på en av sine mange gode feltarbeider i høyden. Hovda var alt for sein, men Ôrlund spratt opp og dyttet han unna seg. Begge fikk gule kort i belønning.

Nesten tre for Prica

Kvarteret før slutt sendte Steffen Iversen Rade Prica gjennom et høyt Hønefoss-forsvar. Prica fikk 30 meter alene med Thomas Solvoll, men Hønefoss-keeperen klarte å gjøre seg stor og fikk en fot på ballen. Rett utenfor.

På corneren rett etterpå var Rade Prica, som nå i dag virkelig har funnet gullformen, høyest. Headingen gikk like utenfor.

Nærmere sitt tredje mål enn han kom i det 86. spilleminutt kan kunne ikke Prica komme. Prica gikk opp på en retur og lobbet den over en utspilt Thomas Solvoll - i stolpen og ut.

Eggen: – Rades beste kamp til nå

Fulgte opp Vålerenga

Rosenborg måtte vinne i Hønefoss for å beholde forspranget på Vålerenga. Fordi Vålerenga vant sin kamp mot Strømsgodset 4-1 lørdag ble det ingen gullfest på Rosenborg søndag.

Dersom Vålerenga vinner de tre siste kampene sine må Rosenborg ha fem poeng på sine fire siste kamper. Tre av disse poengene sikret trønderklubben seg mot Hønefoss. Nå gjenstår to poeng på tre kamper før gullet er sikret.