Hopp til innhold

Siktelsen utvidet til forsettlig drap

Mannen fra Nordmøre er nå siktet for forsettlig drap på den 53 år gamle Kirsti Slinning fra Ålesund. Kvinnen ble funnet død på et hotell i Molde, like etter midnatt onsdag.

Dødsfall hotell i Molde

Døren til rom 411 på Hotell Alexandra er sperret av politiet. Mannen i 50-åra er nå siktet for forsettlig drap.

Foto: Omar Sejnæs / NRK

Både den siktede mannen og den døde kvinnen var tillitsvalgte i Fagforbundet, og deltok i en konferanse på Hotell Alexandra i Molde. De to har hatt et forhold til hverandre siden våren 2011, heter det i en pressemelding fra politiet.

Varetektsfengslet

Mannen ble begjært varetektsfengslet i fire uker, med fire ukers medieforbud og to ukers full isolasjon. Politiet fikk fullt medhold i sin begjæring.

Laura Havdal

Politiadvokat Laura Havdal.

Foto: Gunnar Sandvik / NRK

– De har hatt et kjærestelignende forhold, sier politiadvokat, Laura Havdal til NRK. De er også begge tillitsvalgte i Fagforbundet, og deltok begge på en konferanse i regi av dette forbundet, sier hun.

Den aktuelle hendelsen skjedde på kvinnens hotellrom, bekrefter politiet.

Foreløpig obduksjonsrapport i dag

Politiet mottok i dag en foreløpig obduksjonsrapport. De vil ikke gå nærmere inn på innholdet og konklusjonen i denne. Men på bakgrunn av innholdet i rapporten er siktelsen endret fra legemsbeskadigelse med døden til følge til forsettlig drap.

hotell Alexandra i Molde

Kvinnen ble funnet på balkongen til rom 411 på Hotell Alexandra i Molde.

Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix

Han er siktet på bakgrunn av opplysningene i den foreløpige obduksjonsrapporten. Jeg vil ikke gå nærmere inn på innholdet i rapporten, sier Havdal.

– Har siktede erkjent noe av det han er siktet for?

– Mannen har i avhør uttalt at han ikke ønsker å ta stilling til spørsmålet om straffskyld nå. Han ble avhørt i går kveld, og samtykket da til at spørsmålet om varetektsfengsling behandles uten hans tilstedeværelse. Vi kommer til å begjære ham varetektsfengslet for fire uker, sier Havdal.

Mannen er sterkt preget

Mannen var altså ikke til stede da spørsmålet om varetektsfengsling ble behandlet. Bakgrunnen skal være at mannen er sterkt preget av det han har vært med på.

– Det er nå kaotisk i hodet til min klient. Han opplever det som tungt å snakke om saken, sier forsvarer for mannen, Erling Hagerup.

– Har han erkjent noe?

– Hva han har sagt i det ene avhøret som er gjort med ham kan jeg ikke gå inn på.

– Var det alkohol inne i bildet?

– Noe alkohol var det nok. Men det er vanskelig å si hvor mye det var, sier Hagerup.

Politiet ønsker fortsatt kontakt med personer som kan ha opplysninger i tilknytning til det som skjedde på Hotell Alexandra i Molde rundt midnatt, natt til onsdag.

SISTE FRÅ MØRE OG ROMSDAL