Hopp til innhold

– Har mye penger på bok

I tillegg til at Redningselskape får 44 millioner kroner i statsbudsjettet, vil de også få betalt for aktiviteten som de driver, gjennom avtalen de nylig har inngått med Kystverket. Det bør være nok, mener fiskeri- og kystministeren.

Redningsskøyta Emmy Dyvi

Redningsskøyta Emmy Dyvi var første båt på plass da det brøt ut brann om bord i hurtigruta Nordlys utenfor Ålesund.

Foto: Alf-Jørgen Tyssing / NRK

Langs hele kysten fra Romsdal til Stadt er det redningsskøyta Emmy Dyvi som regjerer.

Les også:

Redningsskøyta jobbet heltemodig både på skipsforliset ved Lepsøyrevet og på hurtigrutebrannen. Men nå kan redningsskøyta bli sendt i opplag.

Se HELE saken her:

Video REDNINGSSELSKAPET

Vil klare seg

Men i dag kom sjokket. Redningsselskapet ventet å få 75 millioner kroner i statsbudsjettet, men fikk bare 44 millioner kroner.

Lisbeth Berg-Hansen

Fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen.

Foto: Roar Halten / NRK
Kristin Wiig Sandnes

Daglig leder i Redningsselskapet i Møre og Romsdal og i Trøndelag, Kristin Wiig Sandnes.

Foto: Remi Sagen / NRK

Men fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen sier Redningsselskapet i tillegg til over budsjettet, vil få betalt aktiviteten som de driver, gjennom avtalen de nylig har inngått med Kystverket.

– I tillegg har også Redningsselskapet mye penger på bok. Vi har vært opptatt av å legge frem et stramt budsjett som skal ivareta kysten, så slik blir det i år, sier Berg-Hansen.

Skuffende

Men daglig leder i Redningsselskapet i Møre og Romsdal og i Trøndelag, Kristin Wiig Sandnes er skuffet over at de ikke får mer penger.

– Det er utrolig skuffende. Vi syntes vi har fått gode signaler fra regjeringen på at vi kanskje skulle komme oss opp på det nivået der vi burde være. Vi frykter at det får store konsekvenser for sjøsikkerheten langs hele kysten, sier Wiig Sandnes.