Hopp til innhold

Alvorlig ingeniørmangel i Averøy

Averøy kommer til å tilby færre tekniske tjenester til innbyggerne i tiden framover. Årsaken er ingeniørmangel i kommunen.

Olaug Haugen

BEKYMRET: Mangelen på ingeniører i Averøy gjør at rådmann Olaug Haugen er bekymret for blant annet vann og avløp.

Foto: Anne-Mari Flatset / NRK

Rådmann Olaug Haugen sier ingeniørmangelen er alvorlig, og at administrasjonen på teknisk avdeling bare kommer til å håndtere utvalgte saker i tiden framover.

Se video:

Video Ingeniørmangel Averøy

– Det viktige er å få brukt kapasiteten på de store viktige sakene. Og det er der vi har gått ut med en henvendelse til næringslivet og befolkningen på Averøy nå, om at det kun er store saker vi har kapasitet til nå, sier Haugen.

Les også:

Helse, miljø og sikkerhet

Det betyr at små henvendelser som at folk er misfornøyde må vente. Men dersom det er store ting innen helse, miljø og sikkerhet, så må de få vite om det, sier Haugen.

– Der vi er mest bekymret er på vann og avløp. Der må vi være sikre på at vi klarer å fange opp hvis det er større driftsproblemer. Folk må sortere bedre for at vi skal være i stand til å yte de beste tjenestene på de rette plassene, sier Haugen.

– Er det veldig stort press på de dere har i jobb?

- Ja, og tildels så vil vi ikke ha folk i teknisk administrasjon. Slik at folk vil ikke klare å komme gjennom til oss uten at det er større saker. Og når det er større saker så må vi vite at det kommer gjennom. Det er denne sorteringen vi må gjøre fordi vi har lite folk, sier Haugen.