Hopp til innhold

Solskjærs viktigste scoring

Ti år er gått siden det historiske målet. Nå tror han på ny Manchester United-tittel.

Ole Gunnar Solskjær med mesterliga-trofeet i 1999

Ole Gunnar Solskjær med mesterliga-trofeet i 1999.

Foto: PAUL ELLIS / AFP

Solskjær tuppet inn 2-1-målet mot Bayern München i 1999. Han ble kastet innpå som innbytter noen minutter tidligere. I sluttfasen snudde United 0-1 til 2-1.

- Jeg klarer ikke å huske alt fra målet til jubelen. Men jeg husker at det kom spillere som var byttet ut, inn på banen. Vi feiret alle en fantastisk kveld, sier Solskjær til uefa.com.

Lite spark på ballen

36-åringen fra Kristiansund sier til VG at et lite spark på ballen kan bety veldig mye.

- Årets utgave er et fantastisk lag. De har en rutine fra Champions League som vi ikke hadde for 10 år siden, og det er essensielt at de samme spillerne har muligheten til å gjøre det igjen, sier Solskjær.

Å avgjøre mesterligaen overgår alt i Solskjærs karriere. Han mener at at tradisjonen og samholdet i Manchester United er en av grunnene til at klubben lykkes.

Legende

Blant annet BBCs kommentator trodde ikke sine egne øyne da Ole Gunnar Solskjær førte Manchester United til topps i Mesterligafinalen mot Bayern Munchen i 1999. Scoringa gjorde Solskjær til en legende i klubben.

Han scoret nesten 130 mål for laget etter at han ble kjøpt fra Molde 11 år tidligere for 17 og en halv million kroner.

Han spilte 360 kamper for klubben, men de siste sesongene var han ofte skadd.

- Jeg vil alltid bli husket for den scoringen. Den gjorde meg ikke til en bedre spiller, som var min førsteprioritet på den tiden. Men nå ti år etter forstår jeg hvor stort øyeblikket var for klubben.

Tro på United

Drømmefinalen mellom United og Barcelona spilles i dag.

- Jeg har selvfølgelig tro på United. Laget er fantastisk, og rutinen kan hjelpe oss nå på slutten av sesongen, sier Ole Gunnar Solskjær.

SISTE FRÅ MØRE OG ROMSDAL