Hopp til innhold

Leter for fullt

Letemannskapene utvider nå leteområdet etter den 38 år gamle mannen fra Sør-Trøndelag som fremdeles er savnet etter en fjelltur i Innerdalen i Sunndal kommune.

Leteaksjon, Sunndal
Foto: Eirik Haukenes / NRK

Politiet opplyser at mannen var på helgatur, og ikke kom ned til Renndølssetra til avtalt tid søndag kveld.

Letemannskapene har funnet mannens telt.

En hund som blir brukt i letinga skal også ha markert, og det blir nå søkt nærmere i dette området.

Skal ha hørt rop

I tillegg har man også sendt mannskap til Grønnvatnet. Dette er utenfor hans opprinnnelig rute, men det skal ha blitt hørt rop i dette området lørdag kveld, og derfor er letemannskap også sendt dit.

Leiteaksjon i Sunndal

Politiet trapper nå opp letinga.

Foto: Eirik Haukenes / NRK

Mandag morgen var 31 personer fra Røde Kors, Folkehjelpa og Norske Redningshunder ute og lette etter mannen. Det har også vært lett med store styrker i natt, blant annet ved hjelp av lytteposter. I tillegg vil enda flere letemannskaper komme til utover dagen.

- Vi har teltplassen som utgangspunkt, men vet ikke hvor han har tatt seg videre derfra. Det er mange fjelltopper i nærheten, og også breområder. Det krever folk med spesialkompetanse for å søke i disse områdene, sier operasjonsleder Harald Rønning ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt.

Ulendt terreng

Politiførstebetjent Olav Gjøvik sier de leter i et ulendt terreng, og at de er avhengig av helikopter. Det er imidlertid godt vær, og gode leteforhold.

Mannen som er savnet er godt fjellvant, og var utrustet for en tur i fjellet, men har altså vært savnet siden søndag kveld.

Aksjon i Sunndal

Politiet har nå bestemt seg for å utvide søkeområdet.

Foto: Eirik Haukenes / NRK

SISTE FRÅ MØRE OG ROMSDAL