Molde tapte

Molde tapte 2-1 for Fredrikstad i kveldens eliteseriekamp i fotball. Magne Hoseth skora Molde sitt mål.

Magne Hoseth

Fakta:

Fedrikstad Molde 2-1 (0-0)

10.347 tilskuere

Mål: 1-0 Tarik Elyounoussi (69), 1-1 Magne Hoseth (76), 2-1 Elyounoussi (83). Dommer: Tom Harald Hagen, Grue.

Gule kort: Øyvind Gjerde, Magne Hoseth, Kristoffer Paulsen, Vatshaug, alle Molde.Rødt kort: Abgar Barsom (76), Fredrikstad.

Tarik Elyounoussi viste seg skikkelig fram foran landslagstrener Åge Hareide. Med to scoringer ble han matchvinner for Fredrikstad mot Molde i 2-1-seieren.

Unggutten må dele suksessen med Raymond Kvisvik og Molde-keeper Jan Kjell Larsen. Kvisvik for et fantastisk framspill og Larsenfor en gavepakke av de helt sjeldne.

Åge Hareide så Elyounoussi vise sin målteft. Han kan være på inn i A-landslaget om kort tid.Kampen startet avventende fra begge lag, og feilpasningene florerte. Gjestene fra Molde var minst dårlige og hadde to godeforsøk i starten ved Jose Mota og Daniel Berg Hestad.

Etter hvert tok hjemmelaget over, og nykommer Abgar Barsom viste seg fram med et knallhardt skudd som smalt i tverrliggeren likefør pause. Også Hans Erik Ramberg var uhyre nære å gi rødbuksene ledelsen før sidebytte.

Best

Fredrikstad åpnet best etter pause, men da Raio Piiroja ikke scoret på en stor sjanse etter fem minutter døde kampen ut. Et uvanlig tamt hjemmelag klarte ikke å sette press på Molde, og heller ikke Molde hadde all verden av spill å by på. Likevel måtte Fredrikstads unge keeper, Lasse Staw, vise fram sitt beste da Øyvind Gjerde fikk hodet på ballen på et hjørnespark etter 60 minutter.

Etter 69 minutter viste innbytter Raymond Kvisvik seg fram for første gang. Et perfekt gjennomspill fant Tarik Elyounoussi som elegant rundet Larsen i Moldes mål og satte inn 1-0. FFK så ut til å mot en programmessig hjemmeseier. Men bare fem minutter senere ble Brian Waltrip felt av Abgar Barsom i klar scoringsposisjon. Utvisning og utligning på straffespark ved Magne Hoset med et kvarter igjen å spille.

Gavepakke

Molde maktet ikke å utnytte sin ekstra mann. Etter 83 minutterfalt avgjørelsen. FFKs Andreas Tegstrom slo et tilsynelatendeufarlig innlegg. På uforklarlig vis glipper Jan Kjell Larsen ballen under seg. Elyounoussi hadde en enkel jobb med å sette ballen i tomt mål.

Med Norges dårligste bortestatistikk er Fredrikstad avhengig av å vinne hjemme. I de to neste rundene er det Rosenborg på Lerkendal ogBodø/Glimt hjemme som er motstandere for FFK.

Det er vel stor sjanse for at trenden fortsetter der. Molde har vanskelige kamper mot Tromsø hjemme og Lillestrøm på Åråsen de to neste serierundene. (©NTB)