Hopp til innhold

– De pekte på meg med pistoler og ba meg holde hendene på rattet

En person i Kristiansund slo full alarm da han trodde han så en mann med maskingevær. Det viste seg å være et fotostativ. Men da hadde allerede bevæpnet politi omringet den stakkars fotografen.

Nathan Lediard

Nathan Lediard ble skjelven da væpnet politi pågrep han i Kristiansund i dag. De hadde fått melding om at det gikk rundt en person med maskingevær. Det viste seg å være fotostativet til fotografen.

Foto: privat

Flere politipatruljer rykte ut i Kristiansund fordi de fikk tips om en mann med maskingevær, skriver avisa Driva. Fotograf Nathan Lediard opplevde sitt livs mest skremmende øyeblikk da han ble lagt i jern og tauet inn på politistasjonen.

– Det var ikke noe tull. De hadde ladede våpen rettet mot meg, sier fotografen.

Tidligere i dag skulle han ta bilder av en leilighet i Kristiansund på oppdrag for en eiendomsmegler. Engelskmannen Nathan Lediard er bosatt i Surnadal og jobber som fotograf.

– Jeg hentet nøklene i banken og siden det var så kort vei å gå, tok jeg med kameraet og stativet og gikk, forklarer Lediard.

Sirener og politi

Etter at han var ferdig å ta bilder inne, leverte han tilbake nøklene og dro videre med bil. Han så flere politibiler som kjørte rundt og da en kunde ringte, tenkte han det var best å stoppe for å unngå bot for å snakke ulovlig i mobilen.

– I speilet så jeg at en rød bil med to mistenkelige typer stoppet bak meg. Og plutselig kom det sirener og flere politibiler, sier Lediard.

I følge fotografen var politiet svartkledd med skuddsikre vester og hjelm. De hadde også våpen.

– En mann med et mindre våpen ropte at jeg skulle ta hendene på rattet, sier Lediard.

Kamerautstyr

Dette fotoutstyret ble gjenstand for en stor politiaksjon i Kristiansund i dag.

Foto: privat

Påført håndjern

Han forsto ingenting og prøvde å forklare at det måtte være en feil og at han bare er en fotograf. Han ble påført håndjern og satt i politibilen.

– Jeg ba dem sikre at ingen tok fotoutstyret mitt som lå i bilen, og da ransaket de bilen min. Der fant de ikke noe maskingevær, slik de var blitt tipset om, sier Lediard.

Nå flere timer senere kan ha le av episoden, men han innrømmer at han var veldig skjelven rett etterpå. Han måtte bli med på politistasjonen til en forklaring, før han slapp fri.

– Heldigvis var de ikke skyteglade politi, men det er skremmende å tenke på at de hadde skudd i magasinet, sier han.

Måtte rykke ut

– Vi hadde ikke annet valg enn å rykke ut, sier operasjonsleder ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt, Rolf Anders Korstad.

Politiet fikk melding om at det gikk en person med maskingevær i Kristiansund sentrum. Tre bevæpna patruljer rykket derfor ut.

– De forstod raskt sammenhengen da de fikk kontakt med fotografen, sier Korstad.

SISTE FRÅ MØRE OG ROMSDAL