Audun Lysbakken - Audin Lysbakken sier han har tillit til alle i den politiske ledelsen i SV. - Foto: Solum, Stian Lysberg / Scanpix

Audin Lysbakken sier han har tillit til alle i den politiske ledelsen i SV.

Foto: Solum, Stian Lysberg / Scanpix

Lysbakken: Har tillit til Bergstø

Barne- og likestillingsminister Audun Lysbakken (SV) holder sin hånd over statssekretær Kirsti Bergstø. Men flere synsere tror hun snart kan komme til å trekke seg.

Kirsti Bergstø - Kirsti Bergstø. - Foto: Sosialistisk Ungdom /

Kirsti Bergstø.

Foto: Sosialistisk Ungdom

De interne dokumentene som Lysbakken valgte å offentliggjøre onsdag, etterlater et inntrykk av at det var Bergstø og ikke statsråden selv som trumfet igjennom den omstridte pengebevilgningen til Jenteforsvaret.

LES OGSÅ: - Dette er politisk korrupsjon

– Ikke overrasket om de må gå

Også departementets andre statssekretær, Henriette Westhrin, ser ut til å ha spilt en aktiv rolle i prosessen som endte med full overprøving av eget embetsverk.

– Jeg ville ikke bli overrasket hvis en eller begge statssekretærer går av for å lette presset på Lysbakken, sa SV-kjenner Frank Rossavik til NTB onsdag.

– Det eneste usikre med Kirsti Bergstøs avgang som statssekretær er om det skjer i dag eller i helgen, lyder oppfølgingen fra Minerva-kommentator Jan Arild Snoen på Twitter.

– Har tillit til alle

Påtroppende SV-leder Audun Lysbakken har selv påtatt seg alt ansvar for departementets saksgang og nekter å kommentere hvem som besluttet hva. Til spørsmålet om Bergstøs framtid som statssekretær, har han følgende knappe kommentar.

– Jeg har tillit til alle i min politiske ledelse.

(NTB)